Ce se intampla cu corpul daca mananci struguri in fiecare zi?

Strugurii sunt foarte benefici pentru sanatate, in principal datorita cantitatii lor mari de antioxidanti. Exact asta se va intampla cu corpul tau daca ii folosesti in fiecare zi.

1.Consolidarea imunitatii

Strugurii contin vitaminele C si A, care sunt extrem de benefice pentru sistemul nostru imunitar. In plus, acest fruct are proprietati antimicrobiene care protejeaza organismul de diferite infectii. Acest lucru il face unul dintre cele mai bune antiseptice naturale din jur.

2.Prevenirea deshidratarii

O alta calitate utila a strugurilor este ca protejeaza impotriva deshidratarii. Acest lucru se datoreaza faptului ca este 80% apa.

3.Imbunatatirea circulatiei sangelui

Consumul de struguri imbunatateste circulatia sangelui si are un efect benefic asupra bunastarii noastre. Pe vreme calda, asigurati-va ca se afla  in meniul nostru.

Publicitate

4.Intarziati imbatranirea creierului

Strugurii contin quercetina, un antioxidant care combate inflamatiile din organism. Datorita lui, este un remediu excelent pentru imbatranirea creierului si dezvoltarea bolilor neurodegenerative legate de varsta. Cu alte cuvinte, strugurii previn Alzheimerul si dementa.

Citeste si articolul :   4 simptome ale deficientei de vitamina B12 si 4 alimente bogate in vitamina B12

Quercetina antioxidanta este extrem de eficienta in prevenirea cancerului. Acest lucru se datoreaza capacitatii sale de a imbunatati apoptoza sau moartea celulelor uzate care nu isi indeplinesc functia.

Publicitate

5.Imbunatatirea sanatatii sistemului digestiv

Strugurii sunt benefici pentru functionarea normala a tractului gastro-intestinal, deoarece contin multa fibra si apa. In plus, fructele sale sunt bogate in polifenoli, care au un efect pozitiv asupra bacteriilor intestinale – sunt foarte importante pentru digestie, imunitate si creier.

Nu uitati insa ca masura este importanta in toate – nu exagerati cu utilizarea strugurilor, deoarece contin mult zahar.

6.Protectia ochilor

Luteina si zeaxantina din struguri contribuie la o buna viziune. Au capacitatea de a preveni dezvoltarea celor mai frecvente boli ale ochilor, cum ar fi cataracta sau degenerarea retiniana. Aceste substante protejeaza lentila si retina ochiului, maresc distanta de vizionare si reduc sensibilitatea ochiului la lumina puternica a soarelui.

7.Un somn mai bun

Nu este un secret ca un somn bun este o garantie nu numai a unei zile de succes, ci si a sanatatii.

Citeste si articolul :   Cum ar putea vaccinul anti-tuberculoza sa salveze omenirea

Un somn bun reduce riscul de diabet, boli de inima, imbunatateste metabolismul, are un efect pozitiv asupra activitatii creierului, imbunatateste starea de spirit si bunastarea generala.

Toate acestea pot fi ajutate de struguri. Datorita faptului ca este bogat in melatonina naturala, are un efect pozitiv asupra calitatii si duratei somnului.

Publicitate

Autor