Salata de sfecla cu branza feta care lupta impotriva inflamatiei, detoxifiaza ficatul, trateaza anemia si este atat de delicioasa

Reteta de salata cu sfecla rosie si feta:

Ingrediente:

-2 sfecle medii

-50-60 de grame de feta

-2 catei de usturoi, tocati marunt

-2 linguri coriandru tocat fin

-1 lingura ulei de masline

-O mana de caju usor prajite (optional)

Preparare:

Fierbeti sfecla intr-o cratita la foc mediu timp de aproximativ 40 pana la 45 de minute. Ar trebui sa puteti intepa cu usurinta sfecla cu un cutit cand sunt gata .

Goliti apa fierbinte din oala si umpleti-o cu apa rece pentru a o lasa sa se raceasca.

Scoateti pielea de pe sfecla. De asemenea, este posibil sa razuiti pielea cu o lingura.

Taiati sfecla si branza feta in cuburi.

Puneti toate ingredientele intr-un castron mare de salata, turnati uleiul de masline si adaugati coriandrul si restul ingredientelor apoi amestecati totul.

Serviti salata proaspata si rasfatati-va!

Beneficiile ingredientelor

Sfecla

Datorita alcalinitatii sale, sfecla este eficienta in combaterea supraaciditatii din organism, in timp ce continutul sau ridicat de fier regenereaza si reactiveaza globulele rosii si ajuta la combaterea anemiei. Sfecla contine, de asemenea, cupru care actioneaza ca un cofactor pentru a face fierul mai biodisponibil pentru organism.

Citeste si articolul :   Biscuiti de casa - un desert delicios de simplu

Colina este un nutrient important care se gaseste in sfecla, ajuta la mentinerea structurii membranelor celulare, ajuta la absorbtia grasimilor si reduce inflamatia cronica.

Beneficiile branzei feta

Branza feta este una dintre cele mai sanatoase branzeturi care are un continut foarte scazut de calorii, pe langa faptul ca este delicioasa.

Branza feta este facuta din lapte de oaie sau dintr-un amestec de lapte de oaie cu lapte de capra. Este bogat in nutrienti si va permite sa il consumati fara vina, desi moderatia este intotdeauna recomandata. Deoarece laptele de capra este mai usor de digerat, mai putin alergen si mai putin inflamator, este un aliment ideal pentru persoanele care nu tolereaza produsele lactate de la vaci.

Branza feta contine o proteina numita alfa-lactalbumina, care este o proteina cu capacitatea de a lupta impotriva celulelor canceroase, potrivit unui studiu realizat de Universitatea Lund din Suedia. Ceea ce face branza feta un protector impotriva tumorilor si cancerului.

Citeste si articolul :   Ceai de patrunjel pentru curatarea rinichilor

Aceasta branza sanatoasa ofera bacterii  care nu numai ca va sustin sanatatea intestinului, ci si va imbunatatesc sistemul imunitar.

Usturoi

S-a demonstrat ca compusii cu sulf din usturoi protejeaza organele impotriva toxicitatii metalelor grele.

Coriandru

Coriandrul are un continut foarte scazut de grasimi saturate si colesterol si contine doar 23 de calorii la 100 g. Este o sursa foarte buna de fibre alimentare, vitamine A, C, E, K, calciu, fier, potasiu si magneziu.

Ulei de masline organic

Reducerea inflamatiei este unul dintre principalele beneficii ale uleiului de masline extravirgin. Intr-adevar, conform unui studiu efectuat in Australia, oleocantalul, un compus prezent in uleiul de masline, se afla in spatele efectului sau antiinflamator si s-a dovedit a fi la fel de eficient ca ibuprofenul, un medicament antiinflamator.

Important: Daca urmati un tratament medical, este indicat sa consultati  medicului dumneavoastra inainte de a consuma sfecla.

Cand este cruda, sfecla poate provoca probleme digestive. Cel mai bine ar fi sa-o gatiti pentru a evita aceste tulburari.

Autor