Cate oua putem consuma pe zi si ce tip de gatit ar trebui favorizat pentru a profita de beneficiile acestora?

 Ouale sunt unul dintre acele alimente pe care le mananca toata lumea. Sunt unii oameni care mananca de placere , in timp ce altii il includ in mese pentru aportul de proteine pentru a-si dezvolta masa musculara.

Din toate aceste motive si multe altele, va invitam sa descoperiti beneficiile consumului de oua de gaina pentru organismul uman si la ce nivel acestea devin un risc pentru sanatate. Deci, mananci un ou pe zi sau un cofrag  de oua pe saptamana? Aflati daca este timpul sa reduceti sau sa va mariti portiile de oua.

Care sunt beneficiile pentru sanatate ale consumului de oua?

Beneficiu pentru sanatate sau amenintare pentru organism, oul continua sa starneasca dezbateri. Sa incepem prin a enumera beneficiile lor:

Potrivit unui studiu realizat de asociatia medicala americana, consumul zilnic de oua reduce riscul de boli cardiovasculare cu 18%;

Publicitate

Acidul folic continut in oua ajuta la intarirea sistemului imunitar;

Citeste si articolul :   Condimentul oregano: proprietati si utilizari benefice

Datorita continutului lor de proteine, aminoacizi si lipide, ele ajuta la mentinerea structurii organismului, in special: muschii, celulele si scheletul;

Datorita continutului lor de colina, ouale joaca un rol esential in dezvoltarea si functionarea creierului si a memoriei;

Bogate in vitamina E, zinc si fosfor, ouale intaresc bariera pielii si imbunatatesc calitatea pielii si a parului.

De ce nu ar trebui sa mananci prea multe oua fierte tari?

Ouale gatite prea mult pot dauna sanatatii.  Acest tip de gatit le face prea cauciucate si dauneaza structurii proteinelor.

Acestea fiind spuse, cel mai bun mod de a va consuma ouale este sa le mancati… crude! Uimitor, nu? Nu este chiar atat de dezgustator!

Oua fierte tari sau oua crude, depinde de tine!

Cate oua trebuie sa consumati pe zi  pentru a evita colesterolul?

Mai presus de toate, un lucru este cert: pentru a fi sanatos, trebuie sa iti diversifici sursele de proteine, mai ales daca practici o activitate sportiva. In acest caz, ar trebui sa fie preferat consumul de oua crude.

Citeste si articolul :   4 simptome care ar putea semnala debutul bolii Parkinson

Intr-adevar, ca parte a unei alimentatii sanatoase, regula generala este sa mananci putin, dar variat. Trebuie remarcat faptul ca, in timp ce albusul de ou este bogat in proteine, galbenusul este bogat in lipide. Consumul prea mult ar putea creste nivelul de colesterol. Preferati intotdeauna albusul si galbenusul din cand in cand.

Nu degeaba sportivii precum culturistii pot consuma cu usurinta cel putin 7 oua pe saptamana.

Ouale pot inlocui perfect sandvisurile cu unt si gem, cerealele umplute cu zahar sau chiar produse de patiserie… dar un lucru este cert, nimeni nu poate prescrie cantitatea de oua pe care ar trebui sa o consumi pe zi, in afara de un dietetician! Dupa ce ti-a studiat dieta, acesta din urma va putea sa-ti determine nevoile calorice si sa le distribuie intre proteine, lipide si zahar,  apoi poti actiona in consecinta.

Ouale sunt intotdeauna o idee buna atunci cand sunt gatite si consumate cu moderatie!

Autor