Uite ce se intampla cu corpul tau daca consumi zilnic fulgi de ovaz

Fulgi de ovaz ar putea sa nu para foarte interesanti la prima degustare, deoarece tind sa aiba un gust neutru si, prin urmare, nu genereaza prea mult entuziasm papilelor gustative.

Cu toate acestea, exista multe motive intemeiate pentru a oferi fulgilor de ovaz o a doua sansa, deoarece poate avea un impact foarte pozitiv asupra vieții de zi cu zi.

1.Incepe sa mananci intuitiv

La inceput s-ar putea sa stai in fata propriului bol de cereale putin neexperimentat. Ce este acolo? Fructe, nuci, ciocolata sau ceva sarat?

Publicitate

In versiunea dulce, fulgii de ovaz au un gust bun cu fructe de padure, mere rase si putin sirop de artar. Dar fulgii  pot fi  si sarati – de exemplu cu branza de vaci, ton si rosii.

In general, ar trebui sa mancati intuitiv, de preferinta  incepand cu micul dejun. Asa iti vei satisfice poftele mai ales de dulce.

2.Vei avea senzatia de satietate pentru o perioada indelungata

O portie de fulgi de ovaz (aprox. 50 grame) contine 5 grame de proteine, 5 grame de fibre si, cu doar 170 de calorii.

Citeste si articolul :   4 motive pentru a folosi ghimbirul pentru a va ingriji sanatatea

Cand sunt fierte cu lapte sau apa, ele se umfla si astfel capata un volum mai mare. Impreuna cu iaurtul natural si fructele proaspete, acest lucru creeaza un mic dejun care o sa ofere senzatie de satietate până la pranz, fara a incalca contul de calorii.

3.Gaseste-ti propriul ritual de a lua micul dejun

Daca mancati fulgi de ovaz in fiecare zi, veti observa in curand cat de repede va obisnuiti cu aceasta masa si veti astepta cu nerabdare inceputul culinar al zilei.

Daca trebuie sa incepeti dimineata extrem de devreme,  fulgii de ovaz pot fi pregatiti de seara, intr-un recipient adecvat si astfel sunt o alternativa buna pentru a obtine un mic dejun sanătos chiar si sub presiune.

4.Consumul de fulgi de ovaz – un beneficiu pentru sanatate

Publicitate

Continutul ridicat de fibre din fulgi de ovaz stimuleaza digestia si astfel stimuleaza metabolismul – o schimbare va fi resimtita dupa doar câteva zile. Faina de ovaz calda in special curata stomacul, se incalzeste din interior si ofera o senzatie placuta de satietate.

Citeste si articolul :   4 motive bune sa mananci mai multa varza pentru sanatatea ta

Micul dejun obisnuit nu numai ca face digestia sa funcționeze, ci ofera si un ritm sanatos. Acest lucru ajuta la prevenirea balonarii si a constipatiei.

5.Veti incepe sa iubiti acest aliment

Daca incepeti ziua cu fulgi de ovaz in fiecare dimineata timp de o luna, cornurile si covrigi, isi vor pierde atractia in timp, deoarece gustul acestor clasici de pe masa de mic dejun nu poate concura cu super-bolurile variate si colorate.

Cu toate acestea, acest lucru nu inseamna ca weekendul nu poate fi servit intr-un mod cu adevarat clasic – la urma urmei, o dieta echilibrata ar trebui sa ofere si suficienta varietate.

Reteta de  ovaz delicios peste noapte cu portocala suculenta

Pregatiti aceasta reteta seara si lasati-o sa se absoarba peste noapte si bucurati-va dimineata. Ovazul peste noapte este micul dejun perfect pentru toti cei care nu au timp sa pregateasca micul dejun.

Ingrediente:

3 linguri de fulgi de ovaz

0,5 banana

Citeste si articolul :   Dureri de spate: cand trebuie sa consultati un medic

150 g iaurt natural

120 g branza de vaci cu continut scazut de grasimi

2 linguri de lapte (3,5% grăsime)

1 lingurita miere

putina portocala

Pregatire:

1.Puneti fulgii de ovaz intr-un castron sau pahar (capacitate de aproximativ 250 ml).

2.Taiati banana in felii si puneti-o peste fulgi de ovaz.

3.Se amesteca iaurtul, branza de vaci cu continut scazut de grasimi, laptele si mierea si se toarna peste amestecul de fulgi de ovaz si banane.

4.Acoperiti vasul cu folie si puneti-l la frigider peste noapte.

5.A doua zi dimineata, curatati portocala si taiati-o in bucati mici. Se toarna peste musli.

Publicitate

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.