Mituri despre sanatate care nu sunt adevarate

MIT: Laptele face bine corpului!

Aceasta este o bucata de publicitate incredibil de reusita, care ne-a patruns in creier  pentru a face laptele sa para magic.

Cu toate acestea, mai multe studii arata ca nu exista o asociere intre a bea mai mult lapte (sau a lua suplimente de calciu si vitamina D) si a avea mai putine fracturi osoase.

Unele studii au aratat chiar o asociere cu o mortalitate globala mai mare si, desi asta nu inseamna ca consumul de lapte in sine a fost responsabil, cu siguranta nu este o aprobare.

Publicitate

MIT: Alimentele organice nu contin pesticide si sunt mai hranitoare.

Alimentele organice nu contin pesticide si nu sunt neaparat mai bune pentru dvs.

Fermierilor care cultiva produse organice li se permite sa utilizeze substante chimice care sunt derivate in mod natural – si, in unele cazuri, sunt de fapt mai proaste pentru mediu decat omologii lor sintetici.

Cu toate acestea, nivelurile de pesticide atat pe alimentele organice, cat si pe cele neecologice sunt atat de scazute, incat nu sunt ingrijoratoare pentru consum.

Citeste si articolul :   Cum sa stiti daca un pepene verde este stricat

Consumul de alimente organice, de asemenea, nu vine cu niciun beneficiu nutritional fata de alimentele neecologice, potrivit unei revizuiri a 98.727 studii potential relevante.

Publicitate

MIT: Consumul de alimente in decurs de 5 secunde de la scaparea lor pe podea este sigur.

Este cel mai rau cand cade pe podea ceva ce ti-ai dorit cu adevarat sa mananci. Dar daca il apuci in cinci secunde, este ok, nu?

Regula de cinci secunde nu este un lucru real. Bacteriile pot contamina un aliment in cateva milisecunde.

Testele Mythbusting arata ca alimentele umede atrag mai multe bacterii decat alimentele uscate, dar nu exista o „durata sigura”. In schimb, siguranta depinde de cat de curata este suprafata pe care ati scapat alimentele.

MIT: Consumul de ciocolata iti da acnee.

Timp de o luna, oamenii de stiinta au hranit zeci de oameni batoane cu bomboane care contin de 10 ori cantitatea obisnuita de ciocolata si alte zeci de batoane false de ciocolata.

Citeste si articolul :   5 alimente naturale care iti ard grasimile din jurul abdomenului

Cand au numarat acneele inainte si dupa fiecare dieta, nu a existat „nicio diferenta” intre cele doua grupuri. Nici ciocolata, nici grasimea nu pareau sa aiba vreun efect asupra acneei.

MIT: Un mar pe zi il tine pe doctor departe.

Merele sunt pline cu vitamina C si fibre, ambele fiind importante pentru sanatatea pe termen lung, dar nu sunt tot ceea ce aveti nevoie.

Si daca anumite virusuri sau bacterii intra in sistemul dvs., un mar nu va face din pacate nimic pentru a va proteja.

Mergeti mai departe si faceti vaccinul impotriva gripei, chiar daca mancati mere.

Publicitate

Autor

Autor: Vlad Patru

Vlad este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, având o experienta de aproximativ 3 ani în televiziune, fiind editor imagine pentru TeleShop 24. De asemenea este pasionat de arta și film, tehnologie și psihologie.