Cum se face un sos de rosii gustos? Adaugati acest ingredient uimitor

Desi usor de preparat, sosul de rosii nu are intotdeauna un gust bun atunci cand este preparat acasa, datorita aciditatii sale foarte pronuntate. Intr-adevar, cand rosiile sunt zdrobite, semintele se sparg si isi elibereaza toata aciditatea. Pentru a face un sos de rosii grozav, aromat, care nu este foarte acid, luati in considerare adaugarea acestui ingredient secret.

Care este ingredientul secret pentru a obtine sosul de rosii perfect?

Un sos bun de rosii nu trebuie sa fie foarte acid, nici foarte dulce. Pentru a gasi echilibrul potrivit si pentru a-i imbunatati aroma, puteti folosi bicarbonat de sodiu. Acest produs natural nu inceteaza sa ne uimeasca. Folosit prin casa pentru curatarea, este eficient si in reducerea aciditatii rosiilor prin ajustarea pH-ului sosului. Veti obtine asadar un sos de rosii gustos, care va va face pastele si mai delicioase. Pentru a va pregati sosul de rosii, veti avea nevoie de:

500 g rosii proaspete

Citeste si articolul :   Iata 9 vitamine de care aveti cu adevarat nevoie

3 catei de usturoi

Publicitate

1 ceapa

1 frunza de dafin

1 praf de bicarbonat de sodiu

Putin busuioc tocat

O lingura de patrunjel tocat

Sare si piper

Curatati si taiati marunt ceapa si cateii de usturoi, apoi puneti-le intr-o tigaie cu putin ulei si caliti-le  aproximativ 5 minute. Apoi curatati rosiile pentru a indeparta coaja, indepartati semintele si zdrobiti grosier rosiile. Adaugati in tigaie rosiile zdrobite, busuiocul, dafinul, patrunjelul, putina sare si piper si fierbeti la foc mic aproximativ 1 ora. Cand sosul incepe sa scada, adaugati bicarbonatul de sodiu.

Prepararea sosului de rosii

Ce alte ingrediente pentru a reduce aciditatea sosului de rosii?

Puteti reduce aciditatea sosului adaugand zahar, in loc de bicarbonat de sodiu, in timpul gatirii. Zaharul ajuta la mascarea aciditatii rosiilor. Evita insa excesele, pentru a nu obtine un sos de rosii foarte dulce. Puteti folosi si alte alimente dulci, cum ar fi o jumatate de curmala sau o curmala intreaga, in functie de cantitatea de sos.

Citeste si articolul :   Dr. Agapkin a vorbit despre cel mai periculos obicei al hipertensiunii

Bicarbonat de sodiu, un ingredient cu mai multe utilizari in bucatarie

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit pentru a regla aciditatea unui sos de rosii sau a unei salate de fructe, dar il poti folosi si pentru a bate mai usor albusurile. Pentru a face acest lucru, pur si simplu adaugati un praf de bicarbonat de sodiu la albusuri inainte de a le bate. De asemenea, puteti folosi aceasta pudra alba pentru a va usura prajiturile si produsele de patiserie. Pentru aceasta, adauga bicarbonat de sodiu in faina, in doza de 3 linguri de bicarbonat de sodiu, pentru un kilogram de faina. Acest produs natural actioneaza ca un dospit pentru aluatul tau, mai ales cand este fierbinte, iar asta iti va usoara preparatele. Bicarbonatul de sodiu face, de asemenea, leguminoasele si legumele verzi mai digerabile, pe langa faptul ca le reduce timpul de gatire. Doar adaugati putin bicarbonat de sodiu cand le gatiti in apa.

Autor