Limonada racoritoare: Secretele bauturii perfecte de vara

Nu exista bautura mai buna pentru zilele de vara decat o limonada racoritoare. Limonada rece, acra, dar dulce, a cucerit inimile a milioane de oameni din intreaga lume. Daca simti nevoia de a face aceasta bautura delicioasa de vara, iata cateva secrete pentru a o face perfecta.

Folositi numai lamai coapte

Principalul secret al limonadei delicioase sunt  lamaile proaspete. Sunt ingredientul principal care confera bauturii aciditate si o aroma placuta proaspata. Alegeti numai lamai coapte cu coaja galben stralucitoare  pentru limonada si stoarceti singuri sucul proaspat din ele, care va da bauturii un gust bogat.

Numarati corect ingredientele

Pentru a obtine echilibrul perfect intre aciditate si dulceata, amestecati o parte de suc proaspat de lamaie cu doua parti apa si adaugati zahar dupa gust. Daca bautura este inca prea dulce sau prea acida, mai adaugati putina apa rece sau cuburi de gheata.

Publicitate

Nu uitati de racire

Pentru a va pastra limonada cu adevarat racoritoare, nu uitati sa raciti ingredientele. Pastrati lamaile in frigider pana cand sunt gata de utilizare, folositi apa rece si adaugati cuburi de gheata la bautura finita.

Nu va fie teama sa experimentati cu suplimente

A face limonada este o oportunitate grozava de a experimenta. Pe langa sucul de lamaie, puteti adauga in bautura fructe de padure proaspete, bucati de fructe si legume, ierburi proaspete precum menta, busuioc sau tarhon. Amintiti-va ca limonada de casa este creatia dumneavoastra, asa ca nu va fie teama sa creati noi combinatii de arome.

Amintiti-va de frumoasa prezentare

In cele din urma, nu uitati de frumoasa portie de limonada. Se toarna in pahare frumoase de sticla, se adauga o felie de lamaie sau fructe de padure pe marginea paharului, se orneaza cu o crenguta de menta sau o umbrela de cocktail. Acest lucru nu numai ca va da bauturii tale un aspect elegant, dar te va ajuta si sa simti atmosfera speciala de vara.

Publicitate

Autor