Cum impiedici merele taiate sa devina maronii? Doar adaugati cateva picaturi din acest lichid

La fel ca bananele, perele sau avocado, merele isi schimba culoarea atunci cand sunt expuse la aer. Consumate zilnic sub forma de felii sau cuburi, acestea sunt susceptibile sa devina maronii si sa-si piarda culorile vibrante. Exista, de asemenea, sanse mari ca acestea sa devina moi si neapetisant.

Cum sa eviti culoarea maro pe felii sau bucati de mere?

Marul isi poate schimba rapid culoarea sau chiar se poate innegri odata taiat . Acest fenomen se explica printr-o oxidare a polifenolilor continuti in fruct. Odata taiat, fructul capata apoi o culoare maronie si astfel isi pierde partea apetisanta. Din fericire, un lichid poate fi folosit pentru a mentine albul perfect al marului, chiar si dupa depozitare indelungata.

– Foloseste suc de lamaie pentru a pastra culoarea marului

Pune felii de lamaie intr-un recipient mic cu apa si lasa cateva minute inainte de a scufunda feliile de mere in lichid. Acest fruct citric, care contine acid citric, un bun antioxidant, va limita apoi oxidarea fructului si il va proteja impotriva schimbarii culorii . Poate fi folosit si in suc. Intr-un castron cu apa rece, se toarna o lingura de suc de lamaie. Apoi puneti feliile de mere in amestec si lasati la macerat 5 minute apoi scurgeti si clatiti. Pentru o mai mare eficienta, puneti feliile proaspat taiate in congelator. Asezati-le mai intai pe o tava sau farfurie timp de 3 ore la congelator inainte de a le pune intr-o punga de plastic etansa.

Alte sfaturi pentru a pastra culoarea precum si aspectul ferm si suculent al marului

In afara de trucul cu suc de lamaie, alte metode ale bunicii pot fi folosite pentru a evita oxidarea merelor. Datorita acestor mijloace disponibile acasa si ingredientelor 100% naturale, marul tau isi va pastra aspectul original. Aici sunt cateva exemple.

Citeste si articolul :   Iata toate modalitatile stiintifice de a va stimula sistemul imunitar in timp de pandemie

– Inmuiati bucatile de mere in apa cu sare

Sarea este adesea folosita pentru conservarea alimentelor. Pentru ca marul tau sa fie mereu apetisant chiar si dupa ce l-ai taiat, foloseste acest ingredient minune care intarzie oxidarea acestuia. Pentru a face acest lucru, turnati doua lingurite de sare intr-un vas cu apa inainte de a inmuia bucatile de mere. Lasati sa actioneze doua minute inainte de a clati bine. Acest truc va poate fi de mare ajutor atunci cand doriti sa pregatiti o prajitura acasa.

– Foloseste miere pe felii de mere

Mierea poate fi folosita si pentru a pastra culoarea frumoasa a merelor. Bogat in proprietati antioxidante precum , vitamina C si flavonoide, acest produs va face minuni asupra marului tau. Pentru a face acest lucru, pur si simplu turnati un pahar mare cu apa intr-un castron si adaugati doua linguri de miere. Apoi, inmuiati bucatile de mere si lasati sa stea cinci minute. Scurgeti fructele si lasati-l sa se usuce. De atunci, tot ce trebuie sa faci este sa-ti aranjezi feliile frumoase pe aluatul placintei tale cu mere.

Citeste si articolul :   Sf. Parascheva, 14 Octombrie 2020. Traditii si obiceiuri: Ce sa nu faci de Ziua Sfintei: aduce paguba pe toate planurile

Iata cateva metode foarte simple pentru a evita oxidarea merelor. Alegand una dintre aceste tehnici, feliile de mere proaspat taiate vor fi protejate de contactul cu aerul. Nu isi vor mai pierde culoarea sau aspectul apetisant.

Autor