8 probleme de sanatate pe care le poti rezolva cu apa cu lamaie

Fiind unul dintre ingredientele cheie, aclamat de multi oameni, lamaia poate fi un remediu alternativ pentru mai multe afectiuni.

Un bun remediu pentru gripa si raceala

Aceste  citrice sunt bogate in vitamina C, care este un antioxidant de mare valoare pentru intretinerea si protectia organismului. In plus, functioneaza intr-un mod care intareste sistemul imunitar si permite organismului sa dobandeasca proprietati antibacteriene pentru a reduce durata de viata a bolilor de iarna, cum ar fi raceala.

Buna protectie impotriva inflamatiei

Trebuie sa stii ca apa cu lamaie este in general recomandata persoanelor care sufera de inflamatii rezultate din anumite afectiuni precum artrita. Astfel, conform unui studiu, lamaia este considerata un antiinflamator care poate reduce durerea sau umflarea genunchiului.

Un foarte bun stimulent pentru zi

Daca se intampla, intr-o dupa-amiaza frumoasa, sa nu te simti cel mai bine, opteaza pentru apa cu lamaie mai degraba decat pentru orice alta bautura sau pur si simplu mirosi o  lamaie care iti va reamplifica, iti va imbunatati starea de spirit si iti va scadea nivelul de stres. Toate acestea fara efecte secundare.

Faciliteaza procesul de digestie

Consumul de apa cu lamaie face ca ficatul sa secrete mai multa bila, actiune care are avantajul de a fluidiza digestia. In plus, pectina continuta de lamaie si care constituie principala fibra a acestui citrice ajuta la promovarea sanatatii intestinale bune, insa pentru aceasta ar trebui sa bei apa de lamaie cu pulpa ei pentru a profita de beneficiile sale.

Citeste si articolul :   Semnele care iti arata ca ai avut deja Covid - studiu

Ajuta la detoxifierea organismului

Apa cu lamaie ajuta ficatul sa-si faca treaba de detoxifiere a organismului, eliminand astfel pielea si corpul de aceste deseuri toxice.

Scade hipertensiunea arteriala

Potasiul este un mineral care face parte si din compozitia nutritiva a lamaii si care ajuta la darea unei senzatii de relaxare, ceea ce il face un bun remediu  pentru persoanelor aflate sub stres sau care sufera de probleme cardiace sau hipertensiune.

O modalitate buna de a preveni pietrele la rinichi

Acidul citric continut de lamaie ar preveni formarea pietrelor la rinichi. In plus, citratul ar favoriza, conform unui studiu, dizolvarea pietrelor la rinichi.

Ingrijeste pielea si ajuta la mentinerea acesteia

Datorita bogatiei sale in vitamina C, lamaia este asociata, conform unui studiu, cu un aspect mai bun al imbatranirii pielii, promovand astfel productia de colagen pentru un aspect mai bun al pielii.

Autor