Problemele de sanatate pe care apa cu lamaie le rezolva mai bine decat medicamentele

Modul in care iti incepi ziua are un impact enorm nu numai asupra modului in care se desfasoara, ci si asupra sanatatii tale fizice si mentale. Prin urmare, este important sa dezvoltati reflexe de buna dimineata care va vor permite sa mentineti sanatatea . Probabil ai fost sfatuit sa bei apa cu lamaie cand te trezesti, dar stii efectele acesteia asupra corpului si sanatatii tale?

Beneficiile apei cu lamaie

Apa cu lamaie iti intareste sistemul imunitar

Datorita bogatiei sale in vitamina C si potasiu, lamaia asociata cu apa ajuta la intarirea sistemului imunitar si la combaterea frigului  iarna, prevenind astfel multe boli si infectii virale.

Reduce durata racelii si gripei

Iti curge nasul,  ai  mancarimi la ochi si tuse persistenta? Nu intrati in panica, apa cu lamaie este aici pentru a ajuta la combaterea racelilor si a gripei si pentru a va accelera recuperarea. Intr-adevar, este recomandat sa amesteci sucul de la o jumatate de lamaie cu o lingurita de miere intr-un pahar cu apa calduta, pentru a fi consumat dimineata pe stomacul gol.

Faciliteaza pierderea in greutate

Mai multe studii au aratat ca consumul de apa cu lamaie pe stomacul gol ajuta la mentinerea greutatii si chiar promoveaza pierderea in greutate. Antioxidantii din lamaie ajuta la combaterea acumularii de grasime, in timp ce acidul citric accelereaza descompunerea alimentelor in stomac si stimuleaza metabolismul.

Publicitate

Reduce inflamatia

Lamaia este un antiinflamator natural care poate ajuta la reducerea inflamatiei din organism. De aceea, este recomandat sa consumati apa calduta cu lamaie pe stomacul gol in caz de inflamatie.

Lupta impotriva formarii calculilor biliari

Cand este consumata cu moderatie, apa cu lamaie poate preveni formarea calculilor biliari datorita aciditatii sale din continutul sau de vitamina C.

Amelioreaza durerile musculare

Suferiti de dureri musculare legate de sport? Potasiul din apa de lamaie poate reduce durerea.

Lupta impotriva umflaturilor si durerilor articulare

Consumul de apa cu lamaie poate reduce durerea de artrita, deoarece ingredientele active din lamaie ajuta la reducerea inflamatiei care provoaca durere.

Citeste si articolul :   5 remedii naturale pentru tratarea calcaielor uscate si deteriorate

Previne pietrele la rinichi

Datorita bogatiei sale in acid citric, un compus chimic care ajuta la lupta impotriva formarii pietrelor de calciu, consumul de lamaie te va ajuta sa previi pietrele la rinichi.

Poate depasi constipatia

Apa cu lamaie, consumata cu moderatie, este excelenta pentru sanatatea digestiva deoarece regleaza tranzitul intestinal si combate constipatia.

Iti mentine unghiile sanatoase

Ingerarea de apa calduta de lamaie va intareste unghiile datorita continutului sau de vitamina C si potasiu.

Va rugam sa retineti ca va recomandam insistent sa consultati medicul inainte de a consuma apa cu lamaie. Lamaia nu este recomandata persoanelor cu ulcere, arsuri la stomac sau alergie la citrice.

Publicitate

Autor