6 alimente alcaline care previn diabetul, colesterolul ridicat si bolile cardiovasculare

O sursa de beneficii, energie si bunastare, dieta alcalina este populara la multi oameni. Detoxifiant inainte de toate, acest program nutritional, cunoscut si sub numele de dieta acido-bazica, promoveaza o reechilibrare a pH-ului organismului, pentru a reduce aciditatea sangelui din organism. Favorizand consumul de fructe si legume considerate a fi alcalinizante, este deci un ajutor suplimentar pentru a ajuta organismul sa-si recapete starea de bine.

Sfecla

Bogata in antioxidanti si vitaminele A, B si C, sfecla are  un indice PRAL de -20 si se remarca prin capacitatea de a purifica ficatul. Potrivit unui studiu, ajuta si la combaterea hipertensiunii arteriale, reducand riscul de boli cardiovasculare.

Castravetele

Compus in principal din apa, castravetele este aliatul ideal pentru a mentine  silueta dar nu numai! Datorita fibrelor si in special semintelor sale, acestea din urma s-au dovedit a fi eficiente intr-un studiu in reducerea nivelului de trigliceride si a indicelui de grasime corporala la persoanele cu colesterol ridicat. Indicele sau PRAL este -3.

Ghimbir

Sub forma de pulbere, ghimbirul are un numar PRAL de -24,55. Ideal pentru imbunatatirea functiilor cardiovasculare, rizomul asiatic s-a dovedit, de asemenea, intr-un studiu, ca controleaza glucoza in diabetul de tip 2, imbunatateste sensibilitatea la insulina si imbunatateste profilul lipidic.

Publicitate

Cartof dulce

Cu un indice PRAL de -8, cartoful dulce este, pe langa faptul ca este hranitor, un aliat considerabil in hipertensiune arteriala datorita continutului de potasiu. In plus, este bogat in vitamina C care, datorita actiunii sale antioxidante, lupta impotriva imbatranirii premature a celulelor.

Spanac

Antioxidanti si bogat in fier, precum si potasiu, spanacul este aliatul tau zilnic in ameliorarea hipercolesterolemiei, asa cum se arata intr-un studiu in vivo. Indicele lor este de -11,8.

Pepene

Foarte scazut in calorii si bogat in apa, acest fruct este plin de vitamina C si contine beta-caroten. In sinergie cu alti nutrienti, acestea din urma protejeaza organismul de imbatranirea prematura si imbunatateste imunitatea.

Autor