8 alimente eficiente care trateaza gastrita in mod natural

Ai suferit vreodata de gastrita? Daca da, probabil ca ai o amintire neplacuta despre asta. Aceasta inflamatie a stomacului poate aparea din diferite motive, dar trebuie sa stiti ca dieta poate juca un rol important in prevenirea si ameliorarea acesteia.

1.Miere

Mierea este plina de beneficii pentru sanatate. Acest nectar este cunoscut pentru proprietatile sale antioxidante, care ii ofera beneficii permitandu-i sa solidifice membrana mucoasa din jurul stomacului. Prin urmare, este util in prevenirea gastritei.

Daca vrei sa-i maximizezi efectul: dizolva doua linguri de miere intr-un pahar cu apa calduta. Bea asta in fiecare dimineata pe stomacul gol. In curand vei observa diferenta.

2.Ulei de masline

Pe langa faptul ca este incarcat cu beneficii pentru sanatate, uleiul de masline poate ajuta la gastrita, deoarece este un excelent antiinflamator.

Publicitate

Pentru a obtine maximum de beneficii: puneti o lingura de ulei de masline intr-un pahar cu apa calduta. Bea-l zilnic pentru a ajuta la ameliorarea iritatiei stomacului.

Citeste si articolul :   5 cele mai sanatoase ierburi si condimente

3.Ovaz

Este un aliment foarte recomandat persoanelor care doresc o alimentatie sanatoasa si consistenta. Ovazul este, de asemenea, capabil sa va ajute stomacul impotriva inflamatiei la care poate fi predispus datorita agentilor antioxidanti si purificatori pe care ii contine. Nu ezita sa iei un castron mic de ovaz cu miere dimineata. Vei fi surprins de ceea ce se intampla in corpul tau cand mananci fulgi de ovaz in fiecare zi.

4.Ceapa

Consumul sau regulat poate ajuta in mod activ la imbunatatirea starii stomacului si la prevenirea disconfortului de gastrita si reflux acid. Unele cercetari au sugerat chiar ca ceapa poate avea efecte potentiale asupra Helicobacter Pylori, care este una dintre cele mai mari cauze ale gastritei. Pentru a beneficia de efectele sale gastro-protectoare, consumati dimineata echivalentul a jumatate de lingurita de ceapa.

5.Papaya

Potrivit unui studiu, se crede ca semintele de papaya au proprietati care ajuta la mentinerea sanatatii gastrice. Acest lucru se datoreaza papainei, o enzima care promoveaza descompunerea proteinelor in timpul procesului de digestie, neutralizand in acelasi timp acizii din stomac.

Citeste si articolul :   Ce alimente nu trebuie consumate cand ai raceala sau gripa

Pentru optimizarea utilizarii lor, se usuca semintele de papaya, apoi se toaca pana cand sunt pudrate. Adauga-l in salata sau dimineata pe o felie de ananas.

6.Un amestec de plante

Scortisoara are, conform oamenilor de stiinta, efecte gastro-protectoare, asa cum demonstreaza acest studiu. Cardamomul este, de asemenea, cunoscut pentru combaterea inflamatiei, dupa cum arata aceasta cercetare, iar semintele de fenicul au proprietati antibacteriene, antifungice si antiinflamatorii, care va pot ajuta sa luptati impotriva inflamatiei la nivelul mucoasei stomacului.

7.Patrunjel

Punerea patrunjelului in feluri de mancare te va ajuta foarte mult cu problemele digestive, inclusiv cu gastrita. Este un diuretic excelent, plin cu mai multe saruri minerale, inclusiv calciu, fosfor si potasiu.

De asemenea, puteti extrage sucul si il amestecati cu putina sare  si piper. Luati trei linguri dupa mese.

8.Ghimbir

Este o mina de aur de beneficii pentru sanatate care se extind si asupra sanatatii digestive. Poate preveni varsaturile si poate ajuta la controlul refluxului de acid din stomac. Ca sa nu mai vorbim de proprietatile sale purificatoare si antioxidante. O poti lua sub forma de infuzie, te va ajuta cu greata si inflamatie. Daca nu esti convins, afla toate motivele pentru care ar trebui sa consumi mai des ghimbir.

Autor