8 ceaiuri care iti stimuleaza sistemul imunitar si te protejeaza impotriva infectiilor

Pentru a ne proteja sistemul imunitar, in afara de mentinerea unui stil de viata sanatos, exercitii fizice si respectarea unei diete echilibrate, anumite ceaiuri ne pot ajuta sa il consolidam. Cea mai consumata bautura din lume contine multe proprietati. Mariti toate beneficiile ceaiului.

1 – Ceai de curcuma

Curcuma este alcatuita dintr-un compus numit curcumina. Acest ingredient activ este cel care, potrivit cercetatorilor, activeaza zonele esentiale ale sistemului imunitar (limfocite T si celule B). In plus, curcumina ajuta la combaterea inflamatiei datorita produselor fitochimice care se gasesc in tesuturile vegetale ale turmericului. Poate combate, de asemenea, tulburarile digestive si ameliora durerea asociata cu artrita. Cu toate acestea, inainte de a incepe un curs de curcuma, este necesar sa va adresati medicului dumneavoastra.

2 – Radacina de lemn dulce

Lemnul dulce contine flavonoizi, combate bacteriile, ciupercile si virusurile. Flavonoidele sunt compusi vegetali plini de antioxidanti si au proprietati antiinflamatorii, cu toate acestea, daca sunt consumati in cantitati mari, ar putea provoca cresterea tensiunii arteriale, complicatii pentru femeile gravide.

Citeste si articolul :   Cele mai bune alimente pentru a ajuta la reducerea balonarii

3 – Ghimbir

La fel ca curcumina, ghimbirul ajuta la combaterea inflamatiei cu substante chimice precum gingerol. Este utilizat in general ca supliment alimentar pentru diferite tipuri de artrita, precum si pentru greata. De asemenea, ar trebui sa solicitati sfatul unui medic cu privire la administrarea produselor cu ghimbir in timpul sarcinii.

Publicitate

4 – Menta

Ca si in cazul lemnului dulce, ceaiul de menta poate ajuta la combaterea bacteriilor si a virusilor, stimuland in acelasi timp sistemul dvs. imunitar. Si, dintr-un motiv intemeiat, poate ameliora greata, indigestia si alte afectiuni gastro-intestinale. Celelalte beneficii recunoscute ale mentei sunt capacitatea sa de a calma anxietatea, de a preveni dezvoltarea bacteriilor si de a reduce durerea.

5 – Ceai negru

Flavonoidele din ceaiul negru protejeaza afectiuni precum bolile de inima si diabetul. Consumul in mod regulat, conform unui studiu, intareste sistemul imunitar; pe de alta parte, ar putea fi cauza cresterii ritmului cardiac si a anxietatii. De fapt, comparativ cu alte ceaiuri, ceaiul negru contine mai multa cofeina.

Citeste si articolul :   Zece beneficii pe care le poti obtine din consumul de mure

6 – Ceai verde

Ca si in cazul ceaiului negru, flavonoidele din ceaiul verde ajuta la indepartarea mai multor boli. Acest produs popular include, de asemenea, un antioxidant puternic, catehina, care ajuta la intarirea celulelor imune si, prin urmare, la protejarea lor impotriva posibilelor infectii.

7 – Musetel

In afara de actiunea relaxanta a ceaiului de musetel, acesta are proprietati antibacteriene, ajuta la intarirea oaselor, joaca un rol in tratarea anxietatii si amelioreaza durerile menstruale.

8 – Hibiscus

Hibiscus joaca un rol cheie in buna functionare a sistemului imunitar gratie antioxidantilor puternici: vitamina C si antocianina. In plus, ajuta la reducerea grasimii hepatice si a tensiunii arteriale, dar consumul acesteia ar trebui evitat de persoanele care iau medicamente pentru tensiune arteriala si diabet. Femeile insarcinate ar trebui, de asemenea, sa evite consumul acestuia. In afara de ceaiuri , alte alimente joaca un rol benefic in sistemul imunitar si protejeaza impotriva bolilor.

Autor