Premiera: Transplanturile de microbiomi pot reprograma sistemul imunitar pentru a ataca tumorile canceroase

„Pentru prima data in lume, am luptat cu succes impotriva tumorilor canceroase prin schimbarea microbiomului intestinal”, spune medicul oncolog, citata de noutati.info.

Schimbarea microbiomului intestinal poate reprograma sistemul imunitar pentru a ataca tumorile maligne, conform rezultatelor unui studiu clinic unic la Sheba Medical Center din Israel.
Rezultatele au fost publicate in revista Science peer-review de catre o echipa de cercetare condusa de oncologul senior GI Dr. Ben Boursi, oncologul senior Dr. Gal Markel si doctorandul Erez Baruch.

„Pentru prima data in lume, am luptat cu succes impotriva tumorilor canceroase prin schimbarea microbiomului intestinal”, a spus Boursi.

“In prezent, imunoterapia functioneaza doar pentru 40 -50 la suta din pacienti. Anticipam ca, cu ajutorul acestui tratament revolutionar, vom vedea cat mai multi pacienti posibil transformandu-se din cei care nu raspund in respondenti ”, a spus el.

Publicitate

Cercetatorii au efectuat transplant de microbiote fecale (FMT) la 10 pacienti bolnavi in stadiu terminal cu melanom metastatic care nu au raspuns la imunoterapie si au epuizat toate celelalte optiuni de tratament existente.

Citeste si articolul :   10 sfaturi pentru luarea unei decizii dificile (partea a doua)

„In prima etapa, am eradicat microbiomul existent al pacientului, dupa care am transplantat microbiota intestinala de la supravietuitorii cancerului care avusesera melanom, dar care au raspuns bine la imunoterapie si care au fost vindecati de cancer de cel putin un an”, Boursi a explicat.

Rezultate semnificative

La doua saptamani dupa ce microbiomul donator a fost introdus prin colonoscopie, iar pacientii au absorbit complet microbiota donatorului, au reluat imunoterapia.

De asemenea, au primit pastile inodore, fara aroma, care contin aceleasi bacterii timp de trei luni.

La doi dintre participantii la studiu, tumorile s-au micsorat considerabil. O tumoare a unui pacient a disparut si nu a mai reaparut nici in urmatorii doi ani.

„A vedea un raspuns de 30% este cu adevarat extraordinar”, a explicat Boursi catre ISRAEL21c, avand in vedere starea terminala a participantilor si tratamentele lor anterioare nereusite.

Citeste mai multe pe noutati.info.

Publicitate

Publicitate

Autor