Un nou medicament dezvoltat in Israel a vindecat 29 din 30 de cazuri de COVID in cateva zile

Un nou tratament pentru coronavirus dezvoltat la Centrul Medical Ichilov din Tel Aviv, Israel, a finalizat cu succes studiile de faza 1 si pare sa fi ajutat numeroase cazuri moderate pana la grave de COVID-19 sa se refaca rapid din boala, a transmis spitalul, potrivit Times of Israel., citat de noutati.info.

Despre aceasta „descoperire uriasa”, spitalul a spus ca substanta EXO-CD24 a prof. Nadir Arber a fost administrata la 30 de pacienti ale caror afectiuni au fost moderate sau grave si ca toti cei 30 s-au recuperat – 29 dintre ei in decurs de trei pana la cinci zile.

Medicamentul combate furtuna de citokine – o reactie imuna potential letala in infectia cu coronavirus despre care se crede ca este responsabila pentru o mare parte din decesele asociate bolii.

Foloseste exosomi – mici saci purtatori care transporta materiale intre celule – pentru a livra o proteina numita CD24 in plamani, pe care Arber a dezvoltat-o in ani buni de cercetare.

Aceasta proteina este localizata pe suprafata celulelor si are un rol bine cunoscut si important in reglarea sistemului imunitar, a declarat cercetatorul Shiran Shapira de la laborator Arber.

Citeste mai multe pe noutati.info.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.