8 beneficii minunate ale castravetilor pentru sanatate

Iti place castravetele? Daca da, stiti ca aceasta leguma verde este o adevarata mina de beneficii! Conform studiilor recente, castravetele este capabil sa inhibe cresterea celulelor canceroase, sau chiar sa le distruga! Castravetele este o leguma minune?

Castravetele previne cancerul:

Potrivit unui studiu recent , castravetele previne intr-adevar cancerul de san, ovarian, uterin si de prostata! Castravetele contine compusi numiti polifenoli lignanici, cum ar fi pinoresinolul sau lariciresinolul, care ajuta la reducerea riscului de cancer. De asemenea, are un continut ridicat de fitonutrienti si mai ales de curcubitacine (deoarece face parte din familia Cucurbitaceae). Acestea din urma sunt foarte apreciate pentru proprietatile lor anti-cancer.

Iti hidrateaza corpul ca niciun alt aliment:

Intr-adevar, cu 96% apa, castravetele te hidrateaza durabil. Este mancarea perfecta  de consumat fara moderatie in zilele lungi de vara (8 pana la 10 pahare de apa cu castraveti). Retineti ca,  castravetii va pot hidrata si pielea. Puneti  doar o felie pe zonele uscate sau iritate si veti vedea pielea schimbata.

Citeste si articolul :   Semne ca ar trebui sa apelati la terapie

Va ajuta sa aveti rinichi sanatosi:

Castravetele reduce foarte mult cantitatea de acid uric din sange. Bogat in vitamine si minerale, castravetele va protejeaza pur si simplu rinichii si ii mentine sanatosi!

Publicitate

Publicitate

Amelioreaza durerile musculare si articulare:

Daca suferiti de rigiditate musculara, gat rigid, dureri musculare, crampe, luati in considerare consumul de castraveti inainte de a merge la medic. Intr-adevar, pentru a va ameliora durerile musculare si articulare, nimic mai bun decat o solutie naturala precum castravetele! Se stie ca acesta din urma ne intareste considerabil tesutul osos si muscular!

Trateaza diabetul:

Consumul de castraveti creste adesea productia de insulina in corpul nostru . Leguma verde regleaza intr-adevar nivelul de glucoza din sange . De fapt, medicii uneori recomanda pacientilor lor diabetici sa consume cel putin un castravete pe zi.

Ne intareste unghiile:

Aceasta leguma minune asigura, de asemenea, o hidratare puternica unghiilor noastre. Intareste si hraneste profund cuticulele. De asemenea, va hidrateaza mainile si face ca pielea moarta si inestetica sa dispara.

Citeste si articolul :   Bolile din corp se pot citi pe fata si pe piele. Semnele la care trebuie sa fii atent

Face sa dispara respiratia urat mirositoare:

Bogat in apa, asa cum s-a mentionat mai sus, castravetele reduce considerabil inflamatia in cavitatea bucala. Astfel, previne si reduce problemele orale, cum ar fi respiratia urat mirositoare.

Castravetele regleaza tensiunea arteriala:

Consumul regulat de castraveti imbunatateste dramatic sanatatea persoanelor cu hipertensiune. Mineralele precum potasiul si magneziul prezente in castraveti ajuta foarte mult la controlul tensiunii arteriale si chiar la prevenirea bolilor cardiovasculare.

Publicitate

Autor