Doar 15 grame din aceasta leguma pe zi va vor scuti de hipertensiune, diabet, guta

Intr-un studiu recent realizat de oamenii de stiinta americani, s-a constatat ca vinetele contin un puternic antioxidant – acidul clorogenic.
Are efecte benefice asupra sanatatii sistemului cardiovascular si a ficatului si poate fi, de asemenea, utilizat pentru a preveni diabetul, tuberculoza si unele tipuri de cancer.

Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca antocianinele extrase din vinete pot proteja ADN-ul de daune. In plus, aceasta leguma te poate ajuta sa slabesti, deoarece are un continut scazut de calorii.

Pulpa de vinete

Este utilizata pentru ateroscleroza, edem, probleme cu muschiul inimii, precum si in scopuri preventive in dezvoltarea gutei, deoarece elimina acidul uric din organism.

Pulpa este utilizata ca agent coleretic si, de asemenea, curata perfect vasele de sange de depozitele de colesterol. Datorita continutului ridicat de fibre, aceasta parte a vinetelor ajuta la curatarea usoara a intestinelor si la prevenirea constipatiei.

Publicitate

Infuzia de pulpa de vinete are un efect coleretic. Pentru a-l pregati, trebuie sa curatati legumele, sa taiati pulpa in cuburi si sa turnati un pahar cu apa clocotita.

Citeste si articolul :   Mihaela Bilic: ”Este alimentul-medicament. Puternic antioxidant, face minuni pentru creier si abunda in minerale”

Apoi recipientul trebuie lasat intr-o baie de apa timp de 30 de minute. Se strecoara amestecul rezultat si se ia o jumatate de pahar de 3 ori pe zi inainte de mese.

Coaja de vinete

Daca, atunci cand curatati vinetele, aruncati coaja in cosul de gunoi, atunci stiti ca aruncati un remediu excelent pentru bolile orale.

Coaja trebuie uscata, macinata in pulbere si folosita ca baza pentru spalarea gurii.

Pulberea este, de asemenea, utilizata pentru tratarea hipertensiunii arteriale. Pentru a face acest lucru, luati o lingurita de coaja  tocata in fiecare zi inainte de mese.

Suc proaspat

Cu ajutorul sucului de vinete tinere, puteti vindeca eczemele, ulcerele superficiale, imbunatatiti activitatea muschiului inimii si eliminati colesterolul vaselor de sange.

Pentru a face acest lucru, luati 1-2 lingurite de suc zilnic inainte de  masa . Tratamentul ar trebui sa dureze 10 zile.

Publicitate

Publicitate

Autor