De ce nu ar trebui sa mananci mandarine pe stomacul gol

Toata lumea stie despre efectele benefice ale citricelor asupra organismului. Cu toate acestea, se dovedeste ca excesul de consum, ca si multe altele, poate fi daunator.

„Consumul excesiv de mandarine poate fi periculos pentru persoanele care sufera de alergii, obezitate, diabet sau boli gastro-intestinale”

Mandarinele contin o cantitate mare de fructoza, ceea ce le face lideri in continutul de carbohidrati simpli, care sunt absorbiti rapid de organism. In acelasi timp, aceste citrice au un efect pozitiv asupra sistemului nervos, datorita aromelor lor si imbunatatesc starea de spirit.

Cu toate acestea, atunci cand utilizati mandarine, trebuie sa aveti grija – recomanda specialistul. Persoanele supraponderale vor trebui, din pacate, sa renunte la ele datorita continutului ridicat de zahar. Acestia isi pot permite doar doua fructe pe zi, iar aceeasi restrictie se aplica si copiilor.

Publicitate

Citricele pot provoca eruptii cutanate, rinita alergica sau dificultati de respiratie la persoanele cu alergii, iar persoanele cu probleme de stomac prezinta riscul de agravare a bolii.

Citeste si articolul :   La ce foloseste pelinul?

Exista aproximativ 12 grame de carbohidrati la 100 de grame de produs, care, potrivit specialistilor , este egal cu trei lingurite de zahar. In plus, o persoana nu isi satisface pofta  cu una sau doua mandarine, crede nutritionistul. Acest lucru duce la un aport mare de zahar dintr-o singura data.

Cand se consuma mandarine pe stomacul gol, nivelul glicemiei creste brusc in organism, ceea ce duce la producerea de insulina. El, dupa cum a mentionat nutritionistul, trebuie sa transporte glucoza in celula.

Publicatia noteaza ca atunci cand alegeti citricele, ar trebui sa alegeti soiuri mai acide – acestea au un indice glicemic scazut, iar continutul de vitamina C este mai mare.

Publicitate

Publicitate

Autor