7 moduri de a folosi lamaia pentru frumusetea ta

Pe langa beneficiile sale pentru sanatate, lamaia este si un aliat esential al frumusetii. Bogat in acid citric, poate fi folosit pentru a usura pielea sau parul. De asemenea, are proprietati dezinfectante si astringente (strange tesuturile) si poate inlocui mai multe produse cosmetice.

1.Hidrateaza buzele

Uscarea buzelor se poate datora mai multor factori: expunerea la soare, la frig, la vant . Pentru a le hidrata, aplicati putin suc de lamaie pe buze, seara, inainte de culcare.

2.Lumineaza pielea axilelor

Pielea axilara este in general mai inchisa din cauza expunerii la transpiratie, indepartarea parului si deodorante. Lamaia este un antibacterian care va scapa de mirosul urat. De asemenea, este bogat in acid citric, care ajuta la iluminarea pielii. Intr-un castron, amestecati sucul de lamaie cu miere si fulgi de ovaz. Aplicati amestecul pe axile si lasati sa stea timp de o ora.

3.Indeparteaza punctele negre

Punctele negre sunt exces de sebum din pori, care formeaza o comedona care, la contactul cu aerul, se oxideaza si se innegreste.

Pentru a scapa de punctele negre, masati-le cu ½ lamaie. Se lasa sa se odihneasca 10 minute. Cu toate acestea, evitati expunerea la soare in timp ce urmati acest tratament, deoarece poate provoca pete pe pielea dumneavoastra.

Publicitate

4.Are grija de tenul gras

Lamaia poate fi un remediu foarte eficient pentru persoanele cu ten gras. Scufundati o discheta  de bumbac in suc de lamaie si aplicati-o pe zonele grase ale fetei. Cel mai bine este sa aplicati acest truc  noaptea inainte de culcare. Proprietatile astringente ale lamaii vor tonifica pielea si vor elimina excesul de sebum.

5. Albeste si intareste unghiile

Sucul de lamaie este bogat in vitamine care va vor reda puterea si stralucirea unghiilor. Se amesteca sucul de lamaie cu 2 linguri de ulei de masline. Scufundati unghiile in amestec si lasati sa stea zece minute. Repetati operatia cel putin o data pe saptamana. Veti observa diferenta.

6. Reduce cicatricile acneice

Lamaia este bogata in vitamina C, care este foarte eficienta impotriva cicatricilor acneice. Scufundati o discheta  de bumbac in suc proaspat de lamaie si frecati-o de cicatrici. Lasa sa stea 10 minute si clateste-ti fata cu apa. Nu uitati sa aplicati o crema hidratanta pentru a nu usca pielea si a evita expunerea la soare.

Citeste si articolul :   Greseala pe care o fac gospodinele: Cand se vopsesc, de fapt, ouale de Paste

7.Lumineaza parul

Lamaia este un fulger natural. Reda stralucirea  parului. Pentru a face acest lucru, stoarce echivalentul a trei lamai amestecate cu apa calduta intr-o sticla de pulverizare. Pulverizati amestecul pe par pana cand este umed. Lasa-l sa se usuce la aer. Cel mai bine este sa va expuneti parul la soare cel putin 1 pana la 2 ore. Cu toate acestea, ar trebui sa va spalati parul cu sampon protector pentru a va hidrata scalpul. Aplicati acest truc o data pe saptamana. Dupa 4 saptamani, veti observa schimbari i frumoase in par.

Publicitate

Autor