De ce frunzele plantelor tale devin galbene? Iata 3 motive si solutiile pentru a le remedia

Sa ai plante mici in casa ta este grozav pentru a-ti decora casa, dar ajuta si la purificarea aerului pe care il respiri si la relaxarea atmosferei. Cu toate acestea, exista momente in care ne este greu sa gasim un loc potrivit pentru ele  si frunzele lor incep sa se ingalbeneasca, dar de ce se intampla asta? Iata cateva motive si cum sa  remediati aceasta problema .

1.Lipsa luminii

Chiar daca plantele tale sunt in interior, ele trebuie sa primeasca o anumita cantitate de lumina solara pentru a face fotosinteza si pentru a preveni ca frunzele sa devina galbene sau albicioase.

O modalitate usoara de a rezolva aceasta problema este sa le asezi langa o fereastra cu iluminare buna, vor incepe rapid sa-si recapete culoarea.

2.Udare excesiva

Daca frunzele incep sa aiba o culoare galben inchis, este foarte probabil ca planta sa fie udata in exces . Acest lucru se poate datora unei cantitati mari de apa . Pentru a afla, atinge pamantul cu degetele. Daca se simte ferm si umed, nu se scurge corespunzator.

Cel mai bun lucru de facut este sa plasati un strat gros de pietris sub pamant pentru a absorbi umiditatea.

Citeste si articolul :   12 semne ca ai nevoie de o detoxifiere

3.Deficienta de nutrienti

Daca solul nu este bine fertilizat, este foarte probabil ca frunzele rasadurilor tale sa inceapa sa se ingalbeneasca pentru ca nu vor gasi mineralele de care au  nevoie.

Pentru a rezolva aceasta problema, inmuiati niste cuisoare in apa, cand apa este suficient de tulbure, udati planta cu aceasta apa.

Daca frunzele plantelor tale au inceput sa se ingalbeneasca, tine cont de aceste sfaturi pentru a preveni caderea si ofilirea lor. Plantele au nevoie si de ingrijire.

Autor