Cele 5 beneficii pentru sanatatea ta ale apei cu ghimbir

Ati incercat vreodata o ceasca de ceai de ghimbir sau apa cu ghimbir? Radacina de ghimbir nu numai ca confera apei un gust picant, dar are si multe beneficii pentru sanatate! Efectele detoxifiante si antiinflamatorii ușoare ale ghimbirului il fac aproape perfect pentru o ceasca obisnuita de ceai pentru a aborda urmatoarele cinci probleme:

Ghimbirul poate provoca reactii adverse in combinatie cu unele medicamente. Deci, daca luati orice medicament, asigurati-va ca intrebati medicul in prealabil daca ghimbirul este sigur pentru dumneavoastra. Ghimbirul are efecte antiinflamatorii.

1.Dureri premenstruale si in timpul mentruatiei

Se recomanda ceai de ghimbir daca aveti crampe in timpul menstuatiei, deoarece apa calda cu ghimbir calmeaza durerea. Cercetarile privind administrarea pastilelor de ghimbir in timpul menstruatiei au aratat ca suplimentele de ghimbir au ajutat de fapt la ameliorarea crampelor. Asadar, apa cu ghimbir sau ceai de ghimbir este eficient daca cautati o solutie naturala la crampele menstruale.

Publicitate

2.Stari de greata

Multi medici recomanda apa cu ghimbir sau ceai de ghimbir pentru pacientii care sufera de greata in timpul sarcinii sau ca urmare a chimioterapiei. Ghimbirul ajuta la golirea stomacului, astfel incat alimentele sa curga mai repede în intestine. Acest lucru va usura greata.

3.Reduce riscul de boli cronice

Datorita proprietatilor sale antiinflamatorii, ghimbirul poate alunga agentii patogeni din corp si poate preveni bolile. In plus, protejeaza corpul de celulele distruse si astfel poate atenua artrita, de exemplu.

4.Pierderea în greutate

Apa de ghimbir sau smoothie-urile care contin ghimbir sunt deseori sustinute ca bauturi de detoxifiere care ar trebui sa te ajute sa slabesti. Si, desi exista inca putine cercetari in acest sens, ghimbirul poate ajuta la scaderea in greutate. Prin urmare, daca bei apa cu ghimbir in loc de bauturi racoritoare sau suc, eviti multe calorii si ramai hidratat.

5.Reduce nivelul de zahar din sange

S-au facut multe cercetari cu privire la relatia dintre ghimbir si zahar din sange, in special la persoanele cu diabet de tip 2. Dar chiar si la persoanele fara diabet, ghimbirul poate echilibra nivelul zaharului din sange. Aceasta va reduce valorile prea mari sau prea mici.

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.