Beneficiile pentru sanatate ale scortisoarei si mierii

Scortisoara este unul dintre cele mai vechi si mai cunoscute condimente din lume. Acelasi lucru este valabil si pentru celebrul superaliment, mierea. Atunci cand aceste doua ingrediente puternice sunt combinate, ele pot ucide o multime de bacterii, germeni si ciuperci.

Care este efectul acestui duo puternic ?

Probleme cu inima

Pregatiti o pasta din aceste doua ingrediente. Folositi-l ca un tartinat pe o bucata de paine si asigurati-va ca il aveti la micul dejun. Va va ajuta sa reduceti colesterolul rau, sa desfundati arterele si sa preveniti atacurile de cord.

Artrita

Publicitate

Pune 1 lingurita de scortisoara si 2 linguri de miere intr-un pahar cu apa calduta. Se amesteca bine si se bea dimineata si seara. Durerea cauzata de artrita cronica va fi in curand o amintire , datorita proprietatilor antioxidante ale acestui amestec.

Infectia vezicii biliare

Adaugati 1 lingurita de miere si 2 linguri de scortisoara intr-un pahar cu apa calda. Band acest amestec in fiecare zi, vei depasi germenii vezicii biliare.

Citeste si articolul :   Zincul sprijina imunitatea si sanatatea

Colesterolul

Preparati o ceasca de orice tip de ceai. Adaugati la el 3 lingurite de scortisoara si 2 linguri de miere. Amesteca bine. Acest lucru va reduce nivelul colesterolului cu 10%.

Raceala

In caz de raceala, amestecati doar ¼ de lingurita de scortisoara si 1 lingura de miere. Luati-l timp de 3 zile si va va ajuta cu congestia nazala, tuse si raceala.

Dureri de stomac

Acest amestec magic va poate ajuta sa preveniti ulcerul si afectiunile stomacale. Intr-adevar, imbunatateste digestia si lupta impotriva aciditatii gastrice. Se administreaza inainte de mese sau sub forma de infuzie dupa ele.

Imunitate

Daca consumati acest amestec in fiecare zi, va va ajuta sa aveti o imunitate mai buna si o sanatate mai buna. Vei evita aparitia virusilor sau bacteriilor. Este un antibiotic natural.

Gripa

Mierea in special contine proprietati antibiotice si antiinflamatorii care va pot ajuta sa eliminati bacteriile si virusii care cauzeaza gripa.

Pierdere in greutate

Fierbeti niste scortisoara in apa. Dupa ce acest amestec s-a racit, adaugati mierea. Luati cateva lingurite  inainte de a lua micul dejun dimineata, cu cel putin jumatate de ora inainte. Acest amestec accelereaza metabolismul si scade nevoia de a consuma zahar. In plus, scortisoara regleaza nivelul zaharului din sange si ajuta la eliminarea grasimilor din organism.

Citeste si articolul :   De ce are nevoie organismul de iod?

Acnee

Amesteca 3 linguri de miere cu 1/2 lingura de scortisoara pentru a obtine o pasta. Aplicati-l pe cosuri inainte de a merge la culcare. Clatiti-va fata dimineata. Mierea este o masca naturala foarte eficienta combinata cu proprietatile antioxidante ale scortisoarei.

Pierderea parului

In caz de chelie sau caderea parului, amestecati 1 lingura de miere cu 1 lingura de ulei de masline si 1 lingurita de scortisoara. Pune amestecul pe scalp prin masaj, apoi trece-l peste tot parul, lasa-l sa stea 1 ora. Apoi spalati-va parul cu un sampon usor si clatiti bine.

Avertizari :

In aplicarea cutanata, scortisoara trebuie folosita in cantitati mici, deoarece in cantitati mari poate provoca arsuri ale pielii.

Scortisoara nu este recomandata a fi luata in doze mari, deoarece poate provoca leziuni hepatice si renale, iar pentru persoanele care iau deja medicamente pentru reglarea zaharului din sange, ar trebui sa evite sa o ia.

Autor