Dieta de vara: top 5 cele mai delicioase si sanatoase alimente

Iunie este o luna de vara minunata, cand pe strada este inca multa verdeata stralucitoare, fara praf, vremea se imbunatateste, iar pe rafturile magazinelor si pietelor apare o gama larga de fructe proaspete, legume si fructe de padure. Iata cateva dintre cele mai delicioase si sanatoase alimente de incercat vara.

Spanac

In iunie, puteti incerca cel mai proaspat baby spanac. Spanacul este o sursa excelenta de vitamine, minerale si antioxidanti care ajuta la protejarea organismului de efectele nocive ale radicalilor liberi. Aceste verdeata cu frunze sanatoase sunt folosite nu numai in salate, ci si in multe alte feluri de mancare: placinte, supe, smoothie-uri, peste umplut si asa mai departe.

Capsuni

Capsunile sunt una dintre cele mai populare fructe de padure de vara. Are un gust dulce placut si o aroma grozava si, de asemenea, contine multe substante utile, precum vitamina C si acidul folic, care este necesar pentru dezvoltarea normala a celulelor si tesuturilor corpului. Daca sunteti predispus la alergii alimentare, mancati capsuni in portii mici.

Caise

Un alt produs delicios de vara il reprezsinta  caisele. Aceste fructe suculente sunt bogate in vitaminele A si C, care imbunatatesc sanatatea pielii, vederea si functia sistemului imunitar, fibre pentru a sustine digestia normala si potasiu, necesar inimii si sistemului nervos. Caisele pot fi consumate nu numai proaspete, ci si uscate, precum si sub forma de sucuri, gemuri si compoturi.

Publicitate

Busuioc

Busuiocul este o planta parfumata care este folosita activ in gatit pentru salate, sosuri, marinate si mancaruri italiene. Busuiocul este o sursa excelenta de vitamina K, calciu si magneziu. Datorita compozitiei sale chimice bogate, aceasta planta ajuta la reducerea inflamatiei din organism, sustine sanatatea inimii, intareste sistemul imunitar si promoveaza digestia normala.

Afine

O boaba mica albastru-violet pe care multi au adorat-o inca din copilarie. Afinele  au  proprietati antibacteriene, ajuta la ameliorarea simptomelor artritei, imbunatateste functia creierului si creste rezistenta la sportivi. Totul datorita continutului ridicat de antioxidanti care au un efect pozitiv asupra intregului organism.

Autor