10 moduri de a-ti curata colonul acasa

Stiinta a dovedit deja ca peste 90% dintre boli isi au originea in colonul plin  cu toxine. Un astfel de intestin este un mediu favorabil pentru dezvoltarea microflorei patogene si reproducerea diferitilor paraziti care otravesc corpul si provoaca tot felul de boli cronice.

Tehnici de curatare a colonului acasa

1. Curatarea cu celuloza microcristalina.

Acest ingredient natural este foarte eficient in curatarea intestinelor, a sangelui si a limfei. Celuloza microcristalina (MCC) absoarbe toxinele, otravurile si colesterolul ca un burete, legandu-le si indepartandu-le din corp prin fecale. Are o proprietate excelenta de a curata mecanic peretii tractului gastro-intestinal ca o perie.

Luand celuloza microcristalina , trebuie sa respectati cu strictete regimul de baut lichide . Apa trebuie bauta pana la 60 ml pe 1 kg de greutate corporala pe zi. Daca nu respectati consumul de apa abundent, atunci puteti obtine un efect neplacut sub forma de constipatie. Puteti cumpara de la orice farmacie si urmati instructiunile pentru a efectua un curs de curatare a intestinului.

Publicitate

2. Curatarea cu cereale.

Anumite alimente sunt destul de capabile sa faca fata sarcinii de curatare a intestinelor. Acest lucru poate fi atribuit in siguranta diferitelor cereale din care se prepara terci.

Datorita fibrei alimentare continute in cereale, tractul gastro-intestinal este curatat usor.

Cerealele pentru curatare a intestinului includ orez brun, orz perlat, hrisca, ovaz etc. Daca va obisnuiti sa mancati regulat boabele potrivite, atunci curatarea in alte moduri se poate face mai rar.

Citeste si articolul :   Taiati o lamaie si puneti-o in dormitor pentru a combate raceala, anxietatea, alergiile si multe altele

3. Curatarea cu legume.

Curatarea corpului trebuie efectuata intotdeauna prin includerea unei cantitati mari de legume proaspete in dieta ta. Prin consumul de legume crude bogate in fibre, exista o curatare naturala a tractului gastro-intestinal.

Pentru o curatare eficienta este necesara introducerea in dieta a unui numar mare de produse precum varza si varza rosie, sfecla, morcov, telina, ridichi, castraveti, dovlecei, ardei dulce etc.

4. Curatarea cu mere.

La fel ca si legumele de mai sus, merele sunt bogate in fibre, ceea ce are un efect similar asupra intestinelor. In plus, merele acre contin acid din fructe, care dizolva bine toxinele si ajuta la curatarea tractului digestiv. Merele dulci nu contin acest acid.

Curatarea intestinului cu mere se efectueaza intr-o singura zi. Pentru a face acest lucru, luati doua kilograme de mere din orice soi dulce si acru si apa.

5. Curatarea cu ierburi.

Tratamentul pe baza de plante a jucat intotdeauna un rol important in randul popoarelor din trecut, iar in prezent acestea ocupa o pozitie destul de semnificativa.

Exista afirmatii conform carora curatarea corpului cu ierburi si, in special, purgarea ofera rezultate pozitive stabile si elimina toxinele si neutralizeaza toxinele care intra in sange. Medicii sustin ca ierburile au o varietate de beneficii pentru sanatate, inclusiv coleretica, laxativa, cu dizolvare a mucusului si multe altele.

Publicitate

6. Curatarea cu sucuri proaspat stoarse.

Putem folosii orice fruct acru. Aceste alimente sunt bogate in acid fructal. Se dizolva in mod eficient fecalele si toxinele intarite, datorita carora incep sa se detaseze de peretii intestinali si sunt excretati in fecale.

Citeste si articolul :   6 fructe si legume pe care nu trebuie sa le decojiti

Sucul trebuie scos din fruct intr-o cantitate atat de mare incat sa fie suficienta pentru intreaga zi de administrare. O data pe ora, va trebui sa beti un pahar de suc. In ziua curatarii, nu puteti manca sau bea nimic in afara de suc. Aceasta curatare se efectueaza de doua ori pe luna.

7. Seminte de in pentru curatarea intestinului

Semintele de in sunt o sursa buna de acizi grasi polinesaturati omega-3, antioxidanti si fibre dietetice naturale (fibre). Adaugarea semintelor de in la dieta dvs. este o modalitate excelenta de a va curata in mod natural intestinele.

Semintele de in absoarbe apa si se umfla in intestinul gros, ajutand astfel la eliminarea toxinelor si a mucusului pe masura ce trece prin intestine. In plus, semintele de in ajuta la prevenirea cancerului de colon, a bolilor de inima si a diabetului.

8. Curatarea intestinului cu apa

Cel mai bun lucru pe care il puteti face pentru a va mentine intestinul sanatos si curat este sa beti multa apa. Este imperativ sa beti zilnic cel putin 10 pana la 12 pahare de apa limpede si plata.

Aportul regulat de apa ii va oferi corpului lichidul si lubrifierea de care are nevoie pentru a indeparta corect si in mod natural toxinele daunatoare si deseurile din corpul dumneavoastra. La urma urmei, curatarea intestinelor de toxine este o sarcina destul de fezabila pentru corpul tau, deoarece corpurile noastre sunt sisteme perfecte care sunt capabile sa faca fata sarcinilor cum ar fi curatarea si autovindecarea pe cont propriu – trebuie doar sa-i ajutam putin cu asta, band suficienta apa.

Citeste si articolul :   10 alimente sanatoase care ajuta la combaterea constipatiei

9. Curatarea intestinului cu chefir si iaurt

Consumul regulat de chefir proaspat sau iaurt este o modalitate buna de a-ti mentine intestinul sanatos. Deoarece aceste bauturi sunt fermentate (contin bacterii care sunt bune pentru organism), ele ajuta la refacerea microflorei din intestin, ceea ce ajuta digestia si creeaza, de asemenea, un mediu nefavorabil pentru diferiti agenti patogeni si paraziti care traiesc in intestine.

10. Curatarea colonului cu ulei de ricin

Un remediu natural precum uleiul de ricin a fost folosit de oameni de secole pentru a ameliora constipatia si a curata intestinele. Acest remediu ajuta la tratarea multor bacterii, ciuperci, virusi si drojdie. Uleiul de ricin este utilizat pentru inflamatia intestinelor, promoveaza miscarile intestinale regulate si elimina multe probleme ale tractului gastro-intestinal.

Publicitate

Autor