Medicul care a vindecat 5 pacienti cu COVID-19 dezvaluie cea mai eficienta metoda de lupta cu boala

Medicul care a vindecat 5 pacienti romani cu COVID-19. Dr. Virgil Musta, medic primar boli infectioase la Spitalul ”Victor Babes” din Timisoara, face parte din echipa care a reusit sa vindece cinci pacienti infectati cu coronavirus, potrivit stirileprotv.ro.

„In momentul cand se interneaza, noi, echipa de la Spitalul de Boli Infectioase ”Victor Babes” din Timisoara, instituim terapie cu medicamente retrovirale, care se pare ca au fost eficiente, deoarece la 2-3 zile de la terapie pacientii au devenit „negativi”. Sunt mai multe scheme in studiu. Sunt doua medicamente (substante) antiretrovirale care se folosesc”, a transmis Virgil Musta, sef sectie la Clinica II de Boli Infectioase de la Spitalul Victor Babes din Timisoara.

Medicul care a vindecat 5 pacienti

Doctorul a precizat ca a contat mult si faptul ca pacientii internati la Timisoara care s-au vindecat, sunt tineri si fara patologii asociate, nu au fost oameni in varsta cu coronavirus.

In Romania au fost confirmate, pe 16 martie, 158 infectii cu coronavirus. Noua dintre pacienti au fost declarati vindecati si au fost externati.

Citeste si articolul :   Hipertensiunea arteriala este un ucigas tacut: 6 semne la care sa fii atent si cum sa te protejezi

Pe teritoriul Romaniei, in carantina institutionalizata sunt 3.008 de persoane pentru care se efectueaza verificari pentru a depista daca au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 15.546 de persoane sunt in izolare la domiciliu si se afla sub monitorizare medicala.

Autor