ULTIMA ORA: Dosar penal in rem in cazul senatorului Vergil Chitac, infectat cu coronavirus

Procurorii de la Parchetul General au deschis un dosar penal in rem, pentru savarsirea infractiunii de zadarnicirea combaterii bolilor, in cazul senatorului liberal Vergil Chitac, care a infectat mai multe persoane cu noul coronavirus.

Potrivit unor reprezentanti ai Parchetului, procurorii s-au sesizat din oficiu in acest caz, ancheta urmand sa stabileasca daca senatorul si-a luat toate masurile pentru a preveni raspandirea virusului, transmite Agerpres.

In perioada 17 – 19 februarie, Vergil Chitac a participat la o reuniune NATO la Bruxelles, iar pe 6 martie Secretariatul general al Adunarii NATO a emis un document, in care participantii erau anuntati ca unul dintre membrii delegatiei franceze a fost depistat pozitiv cu COVID-19.

Pe 9 martie, Vergil Chitac a luat parte la sedinta Biroului Politic National al PNL, unde au fost prezenti aproximativ 100 de liberali, inclusiv premierul Ludovic Orban.

Publicitate

Chitac sustine ca a aflat de documentul emis de NATO la data de 9 martie, iar in aceeasi zi a contactat un medic, care i-a spus sa stea linistit daca nu are simptome.

Citeste si articolul :   Ce persoane sunt scutite de plata contributiei la sanatate in Romania.

Ulterior, Vergil Chitac si alti trei participanti la sedinta BPN au fost testati pozitiv cu coronavirus, si anume deputatul Lucian Heius, primarul Devei, Florin Oancea, si administratorul public al orasului, Adrian David Nicolae.

De asemenea, premierul Ludovic Orban a anuntat ca va sta 14 zile in izolare, chiar daca rezultatul testului pe care l-a facut a iesit negativ.

Vergil Chitac se afla internat in prezent la Sectia Terapie Intensiva din Spitalul Clinic de Boli Infectioase Constanta, potrivit stirileprotv.ro.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.