5 bauturi bogate in vitamine pentru un sistem imunitar puternic

Stim ca trebuie sa mancam fructe si legume proaspete in fiecare zi pentru a ne simti bine. Dar, uneori, dinamica vietii de zi cu zi ne indeparteaza atentia de la dieta si, mai devreme sau mai tarziu, acest lucru ne afecteaza imunitatea.

Pe de alta parte, fructele sunt un ingredient proaspat excelent pentru o bautura bogata in nutrienti care stimuleaza imunitatea. Mai jos sunt cateva sugestii pentru o sanatate buna.

Suc  cu morcovi, portocala, lamaie si o bucata de radacina de ghimbir

Aceasta combinatie de vitamine este exact ceea ce are nevoie organismul nostru in timpul sezonului de raceala si gripa si tranzitia de la iarna la primavara. Proprietatile antimicrobiene si antiinflamatorii ale ghimbirului ajuta la combaterea virusilor si a racelilor. Alte ingrediente pentru prepararea bauturii sunt bogate in vitaminele A, B, C si D, care ajuta si la cresterea apararii organismului.

Publicitate

Tot ce trebuie sa faceti este sa puneti ingredientele in storcator si sa ajustati cantitatea de morcovi si alte ingrediente dupa bunul plac. La sfarsit, puteti adauga putina miere, turmeric.

Citeste si articolul :   7 alimente care ajuta la imbunatatirea functiei tiroidiene

Bautura de morcovi, mere si ghimbir

Iubim delicatesele, iar in lunile de toamna si iarna mancam mai multa carne, muraturi, carnati. Corpul nostru are nevoie de detoxifiere pentru a ne mentine sistemul digestiv sanatos, astfel incat sa putem fi energici si sa ne mentinem sistemul imunitar sanatos. Amintiti-va ca radacina de ghimbir trebuie curatata mai intai de coaja. Daca doriti, puteti adauga putina scortisoara. De asemenea, ajuta la detoxifiere si la cresterea imunitatii, echilibreaza zaharul din sange si tensiunea arteriala.

Bautura pentru stimularea imunitatii

Pentru o imunitate puternica si o buna hidratare – o bautura cu  castraveti, cateva frunze de salata verde, 2 tulpini de telina, 2 mere si 1 portocala.

Indiferent in ce perioada a anului ne aflam, corpul nostru are nevoie in mod constant de hidratare buna, vitamine, minerale si fibre valoroase.

Bautura bogata in potasiu si fier

Doua minerale care sunt, de asemenea, importante pentru o imunitate buna si pentru nivelul nostru de energie. Rosiile contin potasiu si sunt foarte bune pentru inima, in timp ce spanacul ne umple cu fier. Intr-un blender, adaugati 2 rosii, o mana mare de spanac proaspat, sucul de la 1 lamaie si cateva frunze de busuioc. Daca nu te simti bine, o bucata de ghimbir sau niste ardei rosu este un plus grozav.

Citeste si articolul :   6 fructe si legume pe care nu ar trebui sa le curatati!

O bautura pentru energizarea si intarirea sistemului imunitar

In perioada toamna-iarna, nivelul de energie scade, mai des ne simtim lenesi, obositi. Prin urmare, nu trebuie sa uitam de ingredientele care ne vor ajuta sa ne restabilim nivelul de energie si sa ne mentinem o sanatate buna, care pot fi folosite pentru a face suc proaspat delicios. Vom avea nevoie de 2 capete de sfecla rosie (decojita), 2 morcovi, 1 portocala, o bucatica mica de radacina de ghimbir si scortisoara daca se doreste.

Publicitate

Publicitate

Autor