9 beneficii ale vitaminei E si de ce este un ingredient indispensabil in ingrijirea pieli

Corpul nostru are nevoie de o varietate de substante nutritive, dar unul dintre cele mai importante pentru sanatatea pielii este un antioxidant solubil in grasimi numit vitamina E. Este abundent in produsele de ingrijire a pielii, protejeaza impotriva razelor UV si repara si previne deteriorarea oxidativa a pielii. Desi vitamina E poate fi gasita in unele alimente, utilizarea topica ofera beneficii suplimentare.

Ce este vitamina E?

Pur si simplu, vitamina E este un antioxidant liposolubil. Un antioxidant este o substanta naturala sau artificiala care protejeaza impotriva anumitor tipuri de leziuni celulare cauzate de radicalii liberi.

Radicalii liberi sunt molecule extrem de instabile care provoaca stres oxidativ, un proces care dauneaza celulelor si poate contribui la boli grave, inclusiv boli de inima, diabet si cancer. Antioxidantii ajuta la neutralizarea acestor radicali liberi, reducand stresul oxidativ si imbunatatind sanatatea generala.

Sursele naturale de vitamina E sunt nucile, semintele si unele uleiuri vegetale. Semintele de floarea soarelui, migdalele si arahidele sunt bogate in vitamina E, la fel ca semintele de struguri, sofranul, taratele de orez si uleiurile din germeni de grau.

Doza zilnica recomandata (DZR) pentru aceasta vitamina este de aproximativ 15 mg pentru adultii cu varsta peste 14 ani. âCu toate acestea, atentie, dozele mari de vitamina E vin cu riscul de efecte secundare grave. Daca doriti sa profitati de beneficiile sale pentru sanatatea pielii, va rugam sa retineti ca este inclus in multe produse de ingrijire a pielii.

Beneficiile vitaminei E pentru piele

Uleiul de vitamina E este un ingredient obisnuit in produsele de ingrijire a pielii, in special cele cu proprietati anti-imbatranire. In concentratia potrivita si in combinatie cu alte ingrediente naturale, vitamina E are un efect unic asupra pielii tale.

9 beneficii principale ale vitaminei E pentru pielea ta:

Recuperarea celulelor pielii dupa arsuri solare si alte arsuri, cicatrici.

Protectie impotriva radicalilor liberi si a factorilor de mediu precum poluarea aerului, fumul de tigara, alcoolul si toxinele.

Publicitate

Restaurarea si regenerarea pielii deteriorate de boli cronice ale pielii, cum ar fi eczeme si psoriazis.

Hidrateaza si hraneste pielea, intarind functia de bariera a pielii.

Citeste si articolul :   Carbunele elimina toxinele din organism si scade colesterolul. Iata lista intreaga de probleme pe care le rezolva carbunele medicinal

Agent antiinflamator natural care calmeaza pielea iritata.

Actioneaza ca o bariera naturala moderata eficienta impotriva razelor UV ale soarelui (acest lucru nu elimina necesitatea unei protectii solare SPF 30+).

In combinatie cu vitamina C, este potrivit pentru ingrijirea pielii cu melasma si hiperpigmentare.

Previne sau minimizeaza aparitia cicatricilor, inclusiv a cicatricilor acneice.

Hidrateaza si regenereaza pielea, minimizand aspectul ridurilor fine si profunde.

Vitamina E este esentiala pentru o piele sanatoasa, dar functioneaza cel mai bine atunci cand este echilibrata cu alti nutrienti, in special vitamina C. Vitamina C este, de asemenea, un antioxidant si joaca un rol cheie in productia de colagen. Acest lucru ii permite sa fie un ajutor excelent in lupta impotriva semnelor vizibile ale imbatranirii.

Sfaturi pentru utilizarea vitaminei E pentru piele

Pe langa faptul ca este un puternic antioxidant, vitamina E intareste si bariera pielii – pastreaza umezeala si netezeste ridurile. Acesta este motivul pentru care este un ingredient important in formularile anti-imbatranire.

Citeste si articolul :   Cum sa cream un mediu familial sanatos emotional

Iata cateva sfaturi simple pentru gasirea suplimentelor de vitamina E:

Cautati o crema hidratanta zilnica care contine vitaminele E si C – vitaminele imbunatatesc actiunile reciproce, oferind protectie impotriva diferitelor tipuri de daune, inclusiv a soarelui.

Aplicati o crema hidratanta cu vitamina E pentru a calma pielea dupa expunere prelungita la soare. Aceasta crema va ajuta, de asemenea, la evitarea iritatiilor cauzate de mediu si de poluarea acestuia.

Aplicati o cantitate mica de ulei bogat in vitamina E o data pe zi timp de cateva saptamani direct pe cicatrici pentru a minimiza aspectul acestora.

Este important sa luati anumite precautii atunci cand utilizati vitamina E local. Persoanele cu pielea foarte sensibila sau cu antecedente de reactii alergice ar trebui sa-si testeze reactivitatea pe o zona mica a pielii. Dar, in combinatie cu alte ingrediente care alcatuiesc medicamente profesionale, riscul de a avea orice reactie este minim.

Publicitate

Autor