Cele mai bune patru fructe pentru ameliorarea durerilor de stomac

Daca suferiti des de dureri de stomac si nu mai stiti ce sa luati sau sa consumati pentru a-i ameliora simptomele, acest articol va poate interesa. Afla aici care sunt cele mai bune fructe pentru a calma aceste afectiuni. Spune-ti adio disconfortului intr-un mod delicios!

Dureri de stomac: cum si de ce?

Inainte de a va dezvalui care sunt fructele ideale pentru ameliorarea afectiunilor de stomac, merita sa determinati motivele care le declanseaza. Cauzele acestor afectiuni sunt variate. Printre acestea se numara urmatoarele:

Indigestie

Ulcer peptic

Gastrita

Aciditate

Totul poate incepe cu o simpla durere, care apoi se poate agrava si ajunge sa devina cu adevarat insuportabila. Majoritatea cazurilor nu necesita tratament puternic, iar remediile la domiciliu pot fi foarte eficiente.

Trebuie remarcat faptul ca anumite alimente agraveaza aceste afectiuni. Ar trebui sa fie preferate alimente cu continut scazut de acid si amidon. De asemenea, sunt recomandate legumele si fructele, in special cele care ofera o cantitate buna de fibre, amidon, mucilagii si pectina. Pe de alta parte, printre alimentele de evitat in aceste cazuri se numara urmatoarele:

Citeste si articolul :   Beneficiile pentru sanatate ale scortisoarei si mierii

Grasimi

dulciuri

Cofeina

Cateva condimente

Produse lactate (in caz de intoleranta)

Citrice

Ce fructe sa mananci pentru a calma durerile de stomac?

Desi toate fructele sunt potrivite pentru persoanele care sufera de tulburari de stomac, unele sunt mai eficiente decat altele in ameliorarea simptomelor. Le enumeram mai jos.

1. Marul rosu

Acest fruct ofera o cantitate buna de pectina, pe langa acid malic si quercetina. Aceste ultime doua substante au proprietati antibacteriene si, prin urmare, inhiba cresterea bacteriilor responsabile de gaze, colita si digestie necorespunzatoare .

De asemenea, trebuie sa stiti ca, deoarece marul are multe gaze in compozitia sa , este mai bine sa-l consumati fara coaja  si in muscaturi mici, pentru a evita indigestiile mari.

A-l consuma sub forma de compot este o idee buna. Adauga un varf de scortisoara pentru a-i imbunatati eficacitatea impotriva constipatiei, diareei si problemelor digestive. Trebuie remarcat faptul ca consumul unui mar pe zi ofera o cantitate mare de fibre solubile.

2. Banana ajuta la ameliorarea durerilor de stomac

Componentele sale foarte digerabile stimuleaza digestia. Acest fruct are o mare putere de a preveni ulcerul gastric si de a proteja mucoasa intestinului.

Citeste si articolul :   13 modalitati usoare de a va reduce trigliceridele

Bananele nu numai ca ajuta la reducerea gastritei si la vindecarea ulcerelor, dar servesc si la eliminarea toxinelor care intra in organism prin alte alimente. De asemenea, sunt foarte usor de digerat si sunt satioase.

Pentru o mai buna eficacitate, cel mai bine este sa consumati banane verzi in stare naturala. Intr-adevar, nu este recomandat sa le consumi fierte sau prajite. Puteti manca si banane piure (pasate cu o furculita) si adaugati un praf de scortisoara.

3. Papaya

Acest fruct tropical este bogat in doua enzime numite papaina si chimopapaina, care imbunatatesc nivelul de aciditate din stomac. De asemenea, ajuta la descompunerea proteinelor pe care le consumam in alimente.

Papaya este asadar perfecta pentru ameliorarea durerilor de stomac. De asemenea, poate fi foarte util pentru persoanele cu ulcere sau cicatrici cauzate de acestea.

Pentru a profita de proprietatile magnifice ale papayei, trebuie sa-l consumi dimineata pe stomacul gol cel putin o saptamana. Apoi, ca masura preventiva, se recomanda prepararea de sucuri sau smoothie-uri pe baza de papaya si fara a adauga niciun tip de zahar.

Citeste si articolul :   7 alimente care te ajuta atunci cand ai ficatul si pancreasul inflamat

Este permisa doar o lingura de miere. Si asta, pentru ca mierea este un produs antiseptic si antibacterian.

4. Afine

Acest fruct mic contine o cantitate considerabila de nutrienti, inclusiv proteine. Afinele sunt fructe minunate care merita consumate indiferent de afectiunea pe care doriti sa o atenuati.

Acest fruct a fost folosit de sute de ani pentru a calma afectiunile stomacului. O cana de afine contine 5 grame de fibre. Aceasta inseamna ca ofera mai mult din acest nutrient decat orice alt fruct. In plus, sunt usor de digerat, deoarece pulpa lor este aproape lichida si pielea nu este foarte dura.

De parca toate acestea nu ar fi de ajuns, afinele sunt bogate in flavonoide si antioxidanti. Acesti doi compusi ajuta la reducerea inflamatiei din stomac, cum ar fi gastrita.

Consuma zilnic o mana de afine proaspete la micul dejun sau la mijlocul diminetii. In timpul zilei, puteti bea suc natural de afine.

Autor