5 beneficii pentru sanatate ale cireselor despre care nu stiai

Ciresele sunt un aliment de baza preferat  vara pentru multi oameni si din motive intemeiate. Pe langa faptul ca aceste  fructe  are un gust delicios, au  multe proprietati benefice datorita compozitiei sale chimice bogate . Iata cateva beneficii importante pentru sanatate ale cireselor despre care nu stiai.

Imbunatateste somnul

Ciresele sunt o sursa naturala bogata de melatonina, un hormon care regleaza ritmurile circadiene si te ajuta sa adormi rapid noaptea si sa te trezesti usor dimineata, potrivit unui studiu realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea Agricola din China. Ciresele sunt benefice in special pentru persoanele in varsta si pentru cei care se misca mult  , deoarece sufera adesea de insomnie asociata cu productia afectata de melatonina.

Intareste sanatatea inimii

Hipertensiunea arteriala este un factor de risc major pentru dezvoltarea bolilor cardiovasculare. Consumul de cirese scade tensiunea arteriala, reducand astfel sansele unei persoane  de a se confrunta cu boli  de inima. Acest lucru se datoreaza continutului ridicat de polifenoli si potasiu din cirese.

Imbunatateste starea pielii

Ciresele sunt bogate in vitamina C si polifenoli, care sunt antioxidanti puternici. Au proprietati antiinflamatorii si reduc stresul oxidativ, care poate agrava afectiunile pielii. Daca vrei o piele mai curata si mai sanatoasa, adauga mai multe cirese si alte alimente bogate in antioxidanti in dieta ta.

Publicitate

Amelioreaza inflamatia

Potrivit cercetatorilor USDA  , ciresele  sunt bune la reducerea inflamatiei, reducand simptomele bolilor periculoase precum guta si artrita.

Reduce riscul de a dezvolta diabet

Spre deosebire de multe alte fructe cu samburi, ciresele au un indice glicemic scazut, astfel incat consumul lor nu provoaca cresteri ale glicemiei si reduce riscul de diabet de tip 2. De asemenea, ciresele sunt bogate in fibre, ceea ce va ajuta sa va mentineti satul timp indelungat, ceea ce ajuta la reducerea continutului total de calorii din dieta si la slabit.

Publicitate

Autor