IPS Teodosie, reactie dura dupa tragedia bebelusului de la Suceava: “Nu vom schimba ritualul botezului! Nu ne intimidam”

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului a declarat ca regulile bisericesti nu trebuie schimbate, dupa cazul bebelusului  de la Suceava, decedat dupa botez. Tainele botezului sunt prevazute in Sfintele Canoane si nu pot fi modificate.

Patriarhia Romana a transmis ca preotul sa nu il scufunde complet pe bebelus in cristelnita, ci doar sa ii toarne apa pe crestet.

Ce spune IPS Teodosie

“Nu. Nicicum nu se schimba ritualul. Pentru ca…o sa dau si temeiuri din Sfintele Canoane. Canoanele acestea referitoare la credinta sunt valabile si peste 1000 de ani. De aceea nu vom schimba. Nu ne intimidam. Asa a fost si cu lingurita. Pai cum sa schimbi lingurita? Am explicat, lingurita e Maica Domnului. Inlocuiesti pe Maica Domnului cu o femeie oarecare? Nici vorba. Nu se schimba nimic.” a declarat Arhiepiscopul Tomisului.

Publicitate

Bebelusul in varsta de o luna si jumatate din Suceava a decedat luni dimineata.

Potrivit primelor informatii, bebelusul ar fi fost scufundat complet in apa, la Biserica „Sf. Constantin si Elena” din cartierul Zamca din municipiul Suceava. Politistii au deschis dosar penal pentru vatamare corporala din culpa, dar apoi au schimbat, fapta va fi incadrata la ucidere din culpa.

Citeste si articolul :   2.844 de noi cazuri si 79 de decese, in ultimele 24 de ore

Preotul care a oficiat slujba de botez a bebelusului decedat dupa ce a fost bagat in cazanul cu apa, la Suceava, este suspendat de la slujire pe parcursul anchetei care se desfasoara, a declarat, marti, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, Vasile Banescu.

Publicitate

„Parintele de la Suceava este suspendat de la slujire, nu mai slujeste pana la finalizarea anchetei si daca se dovedeste a fi vinovat, fara indoiala, este un cetatean ca noi toti care va suporta consecintele”, a spus Banescu.

Ce a spus tatal micutului

„L-am dus la biserica pentru increstinare, ce pot sa va spun e ca baiatul plangea, dar preotul l-a scufundat de trei ori in apa, iar el a inhalat apa. Parintele l-a scos, l-a sters, de la doctori am aflat ca a inhalat 110 ml apa.

Pe copil l-a busit sangele pe nas, l-am pus cu fata in jos, sa scoata apa, nu si-a revenit, bataile inimii erau, dar avea un puls foarte scazut… Daca vezi copilul cu gura cascata si ca plange nu il scufunzi de tot in apa, nu?”, a declarat tatal copilului pentru Monitorul de Suceava.

Citeste si articolul :   IPS Teodosie, revoltat: ''Sunt ispitele celor care vor sa braveze, ca ingenuncheaza ei Biserica"

Intr-o inregistare video publicata de Adevarul se observa cum preotul de la biserica „Sfintii Constantin si Elena”, din municipiul Suceava, a scufundat copilul de trei ori in apa, tinandu-l pe spate, cu fata in sus.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.