Ce sanctiune a primit preotul care a botezat bebelusul decedat la Suceava

Preotul care a oficiat slujba de botez a bebelusului decedat dupa ce a fost bagat in cazanul cu apa, la Suceava, este suspendat de la slujire pe parcursul anchetei care se desfasoara, a declarat, marti, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, Vasile Banescu.

Acesta a mentionat ca orice detaliu legat de cazul respectiv poate fi solicitat Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor, unde se desfasoara ancheta, transmite Agerpres.

Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor anunta luni ca va stabili circumstantele in cazul bebelusului care a decedat dupa botez, precizand ca a luat deja legatura cu preotul care a oficiat slujba si cu persoanele prezente la ritual. Sursa citata preciza ca, dupa ce se vor stabili circumstantele in care s-a petrecut aceasta tragedie, se vor decide si masurile necesare a fi impuse.

Un bebelus de o luna si jumatate a decedat, luni, la spital, dupa ce a facut stop cardio-respirator duminica, in urma ritualului de botez ce a avut loc la Biserica “Sf. Constantin si Elena” din Suceava, in timpul caruia ar fi fost complet scufundat in apa.

Potrivit purtatorului de cuvant al Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Suceava, Dan Teodorovici, bebelusul a fost gasit in stop cardio-respirator de echipajul SMURD care a intervenit la fata locului, l-a resuscitat si apoi l-a transportat la spital.

Ce a spus tatal micutului

„L-am dus la biserica pentru increstinare, ce pot sa va spun e ca baiatul plangea, dar preotul l-a scufundat de trei ori in apa, iar el a inhalat apa. Parintele l-a scos, l-a sters, de la doctori am aflat ca a inhalat 110 ml apa.

Pe copil l-a busit sangele pe nas, l-am pus cu fata in jos, sa scoata apa, nu si-a revenit, bataile inimii erau, dar avea un puls foarte scazut… Daca vezi copilul cu gura cascata si ca plange nu il scufunzi de tot in apa, nu?”, a declarat tatal copilului pentru Monitorul de Suceava.

Protopopul Ionel Doru Budeanu a precizat ca este vorba de un preot hirotonit din anul 2007, care savarseste sfintele taine de multa vreme si nu este vorba de lipsa de experienta.

Citeste si articolul :   Cabral, in doliu: "Am pierdut un om misto"

”Parintele mi-a spus ca copilul a plans, si inainte de botez, inclusiv dupa ce l-a scos din cristelnita, avea semne vitale…..Singura problema de care stia parintele este ca era nascut prematur”.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.