Revolta si scandal in pietele acoperite din Bucuresti: „Marfa noastra o sa ajunga la gunoi si noi la furat!”

Revolta si scandal in pietele acoperite ale Bucurestiului din cauza noilor restrictii ce vor intra in vigoare luni. Pietarii sunt hotarati sa duca marfa la usa autoritatilor care au anuntat inderdictiile. Cer sa se uneasca si sa-si strige nemultumirea in strada. Chiar si la birturile cu terasa sunt nemultumiti.

“-Pai ne-am gandit asa: toti din piata, care produc, sa-i duca marfa la usa, sa ne dea banii pe ea! E bine? E ok, da? Strangem toata marfa si i-o ducem la usa. Sa ne dea adresa ca i-o ducem noi la usa.

-Marfa noastra o sa ajunga la gunoi si noi la furat! Ca asta vor! In supermarket se duce omul si pune mana de zece ori pe o rosie. Nu-i place, o lasa la loc. Nu mai este COVID? La mine nu are voie sa puna mana pe marfa, il servesc eu pe client.

-Supermarketul va fi deschis si noi aruncam marfa! Nu? La supermarket nu se inchide! Dar pietele se inchid, bineinteles, ca taranul este prost si tace!

-Interesul care e de se inchide piata? Ca aici este un interes. Nu este altceva!

De cand au aflat ca autoritatile pun zavor pe pietele acoperite, dar lasa-n pace magazinele mari si mici, negustorii nu mai au liniste. Se simt nedreptatiti si pacaliti.

-De ce trebuie sa stam tot timpul numai in teroare si numai in frica? Nu mai spun, pe langa faptul ca se ingradesc drepturile omului! Ganditi-va la toti oamenii astia. Au si ei familii, au si ei rate de platit. Au atatea de facut!

-Ajungem la disperare, adica… psihic!

-Ce alternativa aveti?

-Nicio alternativa! Nu exista alternativa! Daca n-avem unde sa desfacem, o aruncam!

La sase pasi de tristetea tarabagiilor, in locul de socializare, miroase a spirt, a mici si-a lockdown.

-A… e un lockdown coafat! Spus ca nu e chiar… lockdown. Ca stai, ca inchizi la 9. Pai ce inchizi la 9? Ca oricum e frig afara si nu umbla nimeni pe strada!

Citeste si articolul :   Poti sa-ti duci sotul sau sotia cu masina la serviciu? Politia Romana lamureste situatia

Putinii clienti din crasma deschisa degusta infofoliti si diseaca restrictiile dictate in acordurile lui Gica Petrescu si-n damful cafelei marinaresti, cu rom. Cer grabnic vaccin, dar nu s-ar vaccina.

-Sa caute un vaccin! Cat mai repede!

-Unde sa-l caute?

-Sa-l faca! De ce nu-l face la noi, ca avem institutul Contacazino sau cum ii zice!

-Cand v-ati vaccinat ultima oara?

-Ua… Nu mai tin minte! Zece ani in urma. Zece, cinspe ani.

-Pai si acum v-ati vaccina de COVID?

-Nu!

La final… zece vorbe de la Viorel, proaspat asezat la o masa rece:

-Atentie premier si presedinte: nu e bine! Da? Va multumesc!”

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.