Internetul de la StarLink e mai bun decat credeam, ajunge constant la 150Mbps

Dar ceea mai mare problema rămâne costul inital care poate trece de peste 500 de dolari – zice Elon Musk

Utilizatorii din beta-ului public al serviciului de satelit-internet Starlink al SpaceX au raportat in mod constant viteze mai mari de 150 megabiti pe secunda, mai rapid decat promisese SpaceX – iar acum cea mai mare provocare tehnica este de a face ca kitul Starlink sa fie mai ieftin, a spus CEO-ul Elon Musk.

Aproape toti utilizatorii care au raportat viteze noiembrie pe o lista compilata de comunitatea Starlink a Reddit au declarat ca au viteze de descarcare mai mari de 150 Mbps. Cea mai rapida viteza de descarcare a fost de 205,82 Mbps, inregistrata in Bellevue, Washington

Cand utilizatorii au inceput sa partajeze capturi de ecran cu viteza de descarcare, SpaceX a spus ca doresc in mod deliberat sa „reduca asteptarile initiale ale utilizatorilor” pentru a se asigura ca nu le-a venit nicio dezamagire cand au inceput testarea beta. Starlink va folosi in continuare aproape 900 de sateliti pentru a transmite internetul pe pamant.

Lista creata pe Reddit indica faptul ca viteza internetului de la Starlink a avut probleme pe timpul verii, ajungand pana la 15Mbps, inainte de lansarea beta-ului public pe 26 octombrie. SpaceX le-a spus abonatilor Starlink ca ar putea experimenta „perioade scurte de conectivitate deloc” – si utilizatorii au spus ca internetul lor intr-adevar se intrerupe uneori.

Publicitate

Elon Musk a raspuns unui tweet acum cateva zile zicand : “Reducerea costului terminalului Starlink, care poate suna destul de pietonal, este de fapt cea mai dificilă provocare tehnică a noastră” – tradus.

Nu este prima data cand CEO-ul si fondatorul SpaceX subliniaza dificultatile de a face echipamente accesibile.

In mai, Musk a declarat intr-un interviu acordat saptamanii aviatiei ca va dura “cativa ani” pentru ca terminalul sa fie accesibil utilizatorilor.

In continuare o sa fim nevoiti sa asteptam pana o sa vedem internetul viitorului, accesibil in orice colt al lumii.

Autor

Autor: Andrei Zoltan

Cineva care pierde prea mult timp la calculator, cautând cele mai noi trend-uri in tehnologie, telefonie, calculatoare si multe altele