Samsung inregistreaza cele mai mari venituri din istorie, dupa cresterea vanzarilor de telefoane de top

In al treilea trimestru al anului 2020, Samsung a revenit din nou pe primul loc pe piata smartphone-urilor, potrivit unui raport de joi al cercetatorului de piata IDC

Smsung Electronics a anuntat castiguri trimestriale pentru perioada iulie-septembrie 2020, realizand 66,96 trilioane de won (~ 59 miliarde dolari) in venituri si 12,35 trilioane (~ 11 miliarde dolari) in profit operational. Aceasta este cea mai mare cifra trimestriala realizata vreodata pentru gigantul coreean de electronice, care spune ca a reusit sa faca fata unei cresteri a cererii clientilor dupa intreruperea COVID-19.

„Chiar daca pandemia COVID-19 continua in intreaga lume, redeschiderea economiilor cheie a dus la cresterea semnificativa a cererii consumatorilor”, spune Samsung intr-un comunicat. „Samsung Electronics a reusit sa raspunda agresiv prin gestionarea flexibila a lantului de aprovizionare la nivel mondial, raportand cele mai mari venituri trimestriale din toate timpurile.”

Piata mondiala a smartphone-urilor a inregistrat o imbunatatire generala in al treilea trimestru, deoarece livrarile au scazut cu doar 1,3% de la an la an, spune IDC. Un total de 353,6 milioane de telefoane inteligente au fost livrate in cursul trimestrului si, desi piata a scazut, s-a comportat mai bine decat predictia anterioara a IDC ca va exista un declin de 9% de la an la an. “Acest lucru este in mare parte atribuit redeschiderii economiilor din intreaga lume, deoarece restrictiile COVID-19 au fost treptat relaxate”, a spus analistul in raport.

Cu toate acestea, Samsung a avertizat asupra profiturilor mai mici in trimestrul urmator, din cauza scaderii preconizate a cererii de memorie si a concurentei mai mari pe piata smartphone-urilor. Este demn de remarcat faptul ca, in timp ce Samsung a lansat mai multe telefoane de top in trimestrul anterior, inclusiv linia Galaxy Note 20, Galaxy Z Fold 2 si Galaxy Z Flip 5G, lansarea anuala a iPhone-ului Apple a suferit o alunecare rara in octombrie.

Publicitate

Asta inseamna ca Samsung a reusit sa-si lanseze noile telefoane fara a se confrunta cu cel mai mare concurent pe mai multe piete importante. In alta parte, insa, declinul smartphone-urilor provocat de sanctiuni Huawei va oferi ambelor companii o oportunitate de a concura pentru cota de piata suplimentara. Lansarea ulterioara a iPhone-ului va oferi, de asemenea, un impuls afacerii OLED a Samsung.

In ceea ce priveste anul viitor, Samsung spune ca intentioneaza sa se concentreze in continuare pe telefoanele pliabile, ca o modalitate de a diferentia gama sa emblematica, urmarind totodata sa faca 5G mai mult o propunere de piata.

Autor

Autor: Andrei Zoltan

Cineva care pierde prea mult timp la calculator, cautând cele mai noi trend-uri in tehnologie, telefonie, calculatoare si multe altele