Un nou atac in Franta. Preotul Bisericii Ortodoxe a fost impuscat

Nou atac in Franta. Un preot ortodox a fost impuscat si ranit in aceasta sambata dupa-amiaza in arondismentul sapte din Lyon. Preotul Bisericii Ortodoxe Grecesti a fost impuscat de doua ori la ora locala 16.00, in timp ce inchidea biserica unde slujea. Acesta primeste tratament la fata locului pentru ranile care ar putea fi fatale.

Protopopul, in varsta de 52 de ani si de nationalitate greaca, a fost ranit in jurul orei 16:00, in timp ce inchidea biserica unde slujeste din 2012.

Un barbat s-a apropiat de el si a tras de doua ori cu o pusca, transmite BFMTV.

Atacatorul a fugit de la locul faptei . Investigatiile au fost incredintate politiei judiciare din Lyon.

Publicitate

Premierul Jean Castex, calatorind la Saint-Etienne du Rouvray, a anuntat ca se intoarce imediat la Paris, unde a fost deschisa o unitate de criza la Ministerul de Interne.

Incidentul a avut loc la doua zile dupa ce un barbat care a strigat “Allahu Akbar!” (Dumnezeu e mare!) a decapitat o femeie si a ucis alte doua persoane intr-o catedrala din Nisa, si la doua saptamani dupa ce un profesor dintr-o suburbie a Parisului a fost decapitat de catre un barbat cecen in varsta de 18 ani, aparent infuriat ca dascalul a aratat o caricatura a Profetului Mahomed in clasa.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.