Scanerul lidar de pe noile iPhone 12 Pro si 12 Pro Max de la Apple permite noi functii AR - si capacitatea pentru persoanele care sunt nevazatori sau cu vedere redusa de a detecta pe altii in jurul lor.James Martin/CNET

iPhone 12 Pro permite oamenilor orbi sa „vada” pe altii in jurul lor

Functia de detectare a persoanelor foloseste lidar pentru a alerta utilizatorii iPhone 12 Pro/ Pro Max si iPad Pro cat de apropiati sunt ceilalti oameni.

Apple a adaugat recent o serie de noi caracteristici de accesibilitate la iPhone-urile sale. Compania poate avertiza utilizatorii atunci cand dispozitivul aude sunete ca o sonerie sau un copil care plange. Acum, iPhone 12 Pro si Pro Max vor fi foarte utile pentru utilizatorii orbi sau cu viziune redusa, deoarece Apple a lansat o noua caracteristica de accesibilitate cu cea mai recenta versiune iOS 14 beta.

Denumita “Detectie de persoane”, functia foloseste realitatea augmentata si invatarea automata pentru a informa utilizatorii despre alte persoane si obiecte din spatiul din jurul lor. Se afla in aplicatia “Lupa”. La ce foloseste aceasta functie de accesibilitate si cum functioneaza?

Dispozitivele folosesc noul senzor lidar de pe spatele telefoanelor pentru a detecta cat de aproape sunt alte persoane de utilizator, ceea ce Apple a numit “Detectie de persoane”. Lidar este un tip de senzor de adancime care ajuta la aplicatiile de realitate augmentata si serveste drept ochi ale masinilor cu conducere automata. Acum, Apple il aplica accesibilitatii intr-un efort de a ajuta oamenii care au probleme de vedere sa navigheze mai bine in jurul lor.

De asemenea, s-a afirmat ca, daca exista un numar semnificativ de oameni in apropiere, detectarea persoanelor va putea da distanta reala fata de persoana care este cea mai apropiata de respectivul utilizator de iPhone. Tehnologia mentionata va fi lansata ca parte a viitorului iOS 14.2 in urmatoarele cateva saptamani. Cu toate acestea, Apple a lansat deja o anumita versiune beta a software-ului cunoscut, care va fi disponibila doar pentru dezvoltatori vineri. Lidar a fost mai bine explicat de un blog de Halide.

Totuși, “Detectie de persoane” nu poate funcționa pe iPhone-urile mai vechi, cum ar fi iPhone 12, iPhone 12 Mini sau chiar recentul iPad Air. Toate aceste dispozitive nu vor veni împreună cu scanere lidar încorporate, ceea ce este construit în jurul acestei tehnologii de detectare.

Citeste si articolul :   Siguranta Blockchain

Se spune că funcția de detectare a persoanelor folosește funcția de ocluzie a persoanelor ARKit de la Apple pentru a detecta dacă există cineva în jurul câmpului vizual al camerei și, de asemenea, pentru a estima cât de departe este persoana reală. Scannerul lidar menționat face, de asemenea, estimarea puțin mai precisă. Funcționează prin trimiterea unei scurte explozii de lumină pentru a măsura cât durează lumina pentru a putea reveni la scanerul lidar. Cu toate acestea, funcția nu funcționează nici în întuneric, nici în anumite medii cu lumină scăzută din moment.

Autor