Trump postează: „Nu vă temeți de Covid”, provocând discuții aprinse de Twitter

Twitter s-a angajat să își păstreze rețelele în siguranță împotriva dezinformării despre Covid-19 pentru a proteja sănătatea publicului.

Dar, luni, site-ul au fost testate când președintele Trump a postat că oamenii nu ar trebui să se teamă de boală.

Expresia „Nu vă temeți de Covid ” (tradus – “Don’t be afraid of Covid”) a devenit un subiect de tendință pe Twitter luni după-amiază, mulți oameni acuzând postul prezidențial că sunt surzi sau iresponsabili, considerând că au murit aproape 210.000 de americani de la COVID-19 în acest an, iar SUA a înregistrat 7,4 milioane de cazuri – conducând lumea în ambele valori pandemice.

„Mă simt foarte bine! Nu vă fie frică de Covid. Nu-l lăsa să-ți domine viața ”, a scris domnul Trump pe pagina sa de Twitter, spunând că va fi externat din spitalul militar Walter Reed după ce a fost tratat acolo pentru Covid-19 în ultimele zile. „Mă simt mai bine decât acum 20 de ani!”

Experții medicali au luat imediat sub semnul întrebării postarea. Peste 200.000 de americani au murit din cauza virusului și peste 35 de milioane de cazuri au fost raportate în întreaga lume. Dr. Bob Wachter, președintele departamentului de medicină de la Universitatea din California, San Francisco, a declarat că tweet-ul domnului Trump este „uluitor de insensibil, inuman și contraproductiv”. Dr. Bernard P. Chang de la departamentul de medicină de urgență al Universității Columbia a avertizat că oamenii ar trebui să rămână frici de virus.

Când vine vorba de luarea măsurilor de precauție adecvate pentru acest virus, nu se poate avea încredere în Trump pentru a oferi sfaturi științifice solide. Trebuie să vă bazați pe îndrumarea profesioniștilor din domeniul medical și a Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (tradus – Centers for Disease Control and Prevention) în viitor. Aplică distanțarea socială și poartă măști de față pentru a te proteja pe tine și pe ceilalți. Și indiferent de ceea ce preia președintele Statelor Unite, știi că trebuie să iei în serios acest virus.

Citeste si articolul :   Acum va puteți crea propriile emoji personalizate pe telefoanele Android

Twitter nu a făcut nimic în legătură cu postarea dlui Trump, chiar dacă compania și-a făcut public politicile de dezinformare a coronavirusului.De asemenea, Twitter elimină numai postările care conțin informații demonstrabil false, cu „cea mai mare probabilitate de a duce la vătămare fizică”.

Pentru Twitter, aceste detalii contează, acordând o atenție deosebită dacă dl Trump dă sau nu o anumită direcție sau comandă pentru a se angaja într-o activitate care ar putea pune imediat oamenii în pericol. Când a sugerat, în aprilie, ca experții să analizeze dacă oamenii ar putea injecta dezinfectant pentru a combate coronavirusul, Facebook și Twitter au folosit același criteriu și nu au luat nicio măsură pentru a elimina clipurile și postările despre tratamentul nedovedit.

Domnul Trump și directorul său de social media, Dan Scavino, au urmat îndeaproape linia a ceea ce este permis pe diferite conturi de socializare în ultimii patru ani, aparent împingând limita cât mai mult posibil fără a incita companiile de tehnologie să ia acțiuni asupra contului.

Citeste si articolul :   Premierul Ludovic Orban, decizie de ultima ora! Ce se intampla in Romania incepand cu 1 iulie

Un purtător de cuvânt al Twitter a declarat că tweet-ul nu a încălcat regulile companiei, deoarece nu include un apel clar la acțiune care ar putea provoca daune din lumea reală.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Andrei Zoltan

Cineva care pierde prea mult timp la calculator, cautând cele mai noi trend-uri in tehnologie, telefonie, calculatoare si multe altele