Elon Musk plănuiește o Tesla de 25,000$ in următorii 3 ani

La prezentarea de „Ziua Bateriei” (Battery Day) organizata de Tesla, CEO-ul Elon Musk a spus că costul unei Tesla Model 3, cea mai ieftină mașină Tesla, începe la 38.000 de dolari înainte de subvenții – limitând piața de deschidere. „Mulți oameni doresc să cumpere o Tesla, dar pur și simplu nu au destui bani”, a spus el. Potrivit Bloomberg New Energy Finance, mai puțin de 2% dintre vehiculele vândute în SUA anul trecut erau alimentate cu baterii.

Tesla a anunțat că va reduce dramatic costul celulelor și pachetelor de baterii – ceea ce înseamnă că noul obiectiv al companiei este o mașină electrică de 25.000 de dolari. CEO-ul companiei, Elon Musk, a declarat că noile sale baterii „tabless”, precum și prin schimbarea materialelor din interiorul celulei, va permite companiei să „înjumătățească” prețul pe kilowatt-oră, ceea ce va face mașinile electrice aproximativ la același preț ca și cele cu motor pe combustie.

Prețul pe kilowatt-oră (kWh) este unitatea de energie utilizată cel mai frecvent pentru a măsura capacitatea pachetelor de baterii din vehiculele electrice moderne. Aceste prețuri au scăzut dramatic în ultimul deceniu, de la 1.100 USD / kWh în 2010 la 156 USD / kWh în 2019, o scădere de 87%.

Citeste si articolul :   China trimite în spațiu un satelit pentru testarea noii tehnologii 6G

Aceste progrese incrementale și pe termen lung infirma așteptările unui salt de mare succes, așteptări pe care Musk însuși le-a crescut în săptămânile dinaintea primului eveniment al companiei sale „Ziua bateriei”, doar ca acestea s-a “moară” luni. Acțiunile Tesla au scăzut până la 7,7% în tranzacțiile post-market marți, după închiderea la 424,23 dolari.

Publicitate

“Provocarea cu stocurile este că toate discuțiile lor sunt la trei ani distanță”, a declarat Gene Munster, directorul general al Loup Ventures. „Cred că automobilul tradițional se află într-un loc și mai strâns, dar investitorii Tesla vor asta mâine.”

„Acesta a fost visul nostru de la bun început”, a spus Musk la eveniment, prezentând tehnologia bateriei Tesla. „În aproximativ trei ani de acum încolo, suntem încrezători că putem produce un vehicul electric convingător de 25.000 de dolari, care este, de asemenea, complet autonom”.

Modelul 3 trebuia să fie prima mașină Tesla pentru piața largă. Încă de la început, „planul general” al companiei – așa cum a fost stabilit de Musk într-o postare pe blogul din 2006 era sa sublinieze modul în care compania ar putea construii o mașină sport electrică care sa convinge oamenii ca mașinile electrice pot cool, utilizând veniturile din aceasta pentru a ajuta finanțarea unui sedan de lux mai accesibil, ulterior aruncând fondurile din acest efort într-o mașină pe care s-ar putea cumpăra sute de mii de oameni.

Citeste si articolul :   Directorii executivi Facebook si Twitter vor depune marturie in fata Congresului in noiembrie despre modul in care au gestionat alegerile

Dar planul lui Musk de a obține un Model 3 de 35.000 de dolari nu s-a realizat niciodată, datorită „iadului de producție” bine documentat al companiei. Astăzi, Modelul 3 Standard Range Plus începe de la 37.990 $, Long Range începe de la 46.990 $, iar Performance începe de la 54.990 $.

Totuși, un Tesla mai accesibil decât Modelul 3 este în lucru, punând compania pe drumul cel mai bun pentru a “trage preșul de rotile competiției”, mașini ca Nissan Leaf și Chevrolet Bolt, și pentru a ajuta producătorul electric să ajungă la mai mulți cumpărători.

„Să faci o mașină super dorita, dar scumpă, nu înseamnă că lumea își va permite”, a spus Musk. “Așadar, este absolut important, esențial, să creăm mașini pe care oamenii și le pot permite.”

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Andrei Zoltan

Cineva care pierde prea mult timp la calculator, cautând cele mai noi trend-uri in tehnologie, telefonie, calculatoare si multe altele