Xiaomi creează un incarcator wireless de 80 W, incarca bateria în doar 19 minute

Xiaomi își intensifică jocul de încărcare fără fir. Compania a anunțat o nouă soluție de incarcator wireless de 80 W care promite să incarce o baterie de 4.000 mAh în doar 19 minute. Aveți nevoie de o incarcare rapidă? Xiaomi spune că puteți obține până la 50% în puțin peste 8 minute și 10% în doar un minut.

Xiaomi are deja cea mai rapidă încărcare wireless pe un telefon de expediere; Mi 10 Ultra are o tehnologie wireless de 50W care își poate încărca complet bateria de 4.500mAh în 40 de minute. Oppo a anunțat recent o soluție de 65W despre care se spune că poate încărca o baterie de 4.000mAh în 30 de minute, dar tehnologia nu a fost încă livrată într-un dispozitiv comercial.

Un vicepreședinte al companiei a postat un videoclip cu procesul de încărcare rapidă, dezvăluind că noul incarcator wireless seamănă foarte mult cu cel actual. El a susținut, de asemenea, că noul încărcător bate recorduri mondiale, deoarece este de două ori mai rapid decât următorul din linie (care este suportul wireless Huawei SuperCharge de 40W).

Xiaomi a proiectat o „arhitectură de încărcare fără fir mai eficientă”, cu un cip dedicat și un sistem independent de bobine pentru a oferi viteze incredibile de 80W. Există, de asemenea, conectori multi-poli MTW, baterii duale din seria 6C în smartphone și câteva accelerații software. Chiar și după standardul industrial de 800 de încărcări complete, acesta poate furniza 90% din capacitatea sa inițială.

Citeste si articolul :   E oficial! Aceste telefoane, interzise in Romania. Amenda ajunge la 100.000 lei

Xiaomi nu a anunțat când va fi livrat efectiv un telefon cu încărcare wireless de 80W, dar nu ar trebui să fie prea departe. Compania a lansat în mod constant telefoane care se pot incarca wireless, cu specificații din ce în ce mai mari în ultimii doi ani, Mi 10 Ultra ieșind doar acum câteva luni.

Autor