Twitter ascunde tweet-ul lui Donald Trump despre incercarea de a „fura” alegeriile

Twitter a ascuns si etichetat o afirmatie a lui Donald Trump in care sustinea ca oponentii sai „incearca sa fure alegerile”.

Twitter a ascuns un tweet trimis marti tarziu de presedintele Donald Trump, sustinand ca oferta sa de reelectie a fost „mare” si ca adversarii sai politici „incearca sa fure alegerile”.

Twitter a declarat ca a plasat avertismentul pe tweet-ul lui Trump, care nu oferea niciun sprijin pentru a sustine afirmatia sa, “pentru a face o afirmatie potential inselatoare cu privire la alegeri”.

De asemenea, a limitat capacitatea utilizatorilor de a aprecia si de a raspunde la postare. Nu a actionat pe niciunul dintre tweet-urile lui Biden.

Intre timp, Facebook a adaugat o verificare a faptelor la un mesaj identic postat pe platforma sa, dar nu a mers mai departe.

Facebook a adaugat automat etichete la toate postarile recente din conturile lui Trump si Joe Biden.

Citeste si articolul :   Trump postează: „Nu vă temeți de Covid”, provocând discuții aprinse de Twitter

Acestia informeaza cititorii ca voturile sunt inca numarate si ca nu a fost proiectat castigatorul alegerilor prezidentiale din SUA.

Facebook a declarat ca a activat, de asemenea, o functie pentru a plasa notificarile in partea de sus a calendarului pentru toti utilizatorii americani, explicand ca alegerile nu au fost inca hotarate.

„Odata ce presedintele Trump a inceput sa faca pretentii premature de victorie, am inceput sa trimitem notificari pe Facebook si Instagram ca voturile sunt inca numarate si ca nu este proiectat un castigator”, a spus acesta.

Niciun tweet de la domnul Biden din noaptea alegerilor nu a fost etichetat.

Campania Trump a sustinut ca „Silicon Valley isi continua campania de cenzurare si tacere a presedintelui”.

Citeste si articolul :   Congresul American investighează marile companii tech pentru abuz de putere si monopol