Doliu in Romania. A incetat din viata un mare om de cultura

Doliu in Romania. S-a stins din viata cel mai important om de litere, spectacol si presa al Constantei, care a lansat si a invatat meserie zeci de muzicieni, jurnalisti si tehnicieni, in numele valorilor autentice.

Omul de cultura Gheorghe Capatana a decedat duminica la varsta de 72 de ani. Gheorghe Capatana, alias George Eugen Doinaru, a absolvit Facultatii de Filologie din cadrul Universitatii Bucuresti.

Acesta a fost director al Casei de Cultura din Constanta inainte de Revolutia din ’89, iar apoi a condus posturile Radio Neptun si Radio Costinesti.

Doliu in Romania

”Gheorghe Capatana (1949-2021)

Publicitate

Redactia Revistei Manifest Romaneste anunta cu intristare ca omul de cultura Gheorghe Capatana, cunoscut in lumea spectacolului ca George Eugen Doinaru, a incetat din viata vineri, la 72 de ani, dupa o lunga lupta impotriva bolii.

Poate cel mai important om de litere, spectacol si presa al Constantei din ultimii 40 de ani, Gheorghe Capatana a fost creatorul si conducatorul Cenaclului Eveniment, director al Casei de Cultura din Constanta, al posturilor Neptun TV si Radio Neptun, facandu-si o misiune de credinta din promovarea valorilor, ridicand necontenit nivelul de profesionalism si rigoare pe care il impunea tuturor si, mai intai, siesi. De asemenea, a lansat si a invatat meserie zeci de muzicieni, jurnalisti, tehnicieni. In acest sens, el se considera, in virtutea modestiei si a bunului-simt care il caracterizau pana la abandonarea de sine in favoarea celorlalti, doar un “anonim sapator de fantani”.

In ultimii ani, Gheorghe Capatana a facut parte din Senatul Manifest Romaneste, a semnat cate un articol in primele patru numere ale revistei si a realizat conceptul general si regia tehnica a evenimentelor noastre de lansare.

Citeste si articolul :   Autoritatile au facut anuntul: Lista oraselor din Romania unde este obligatoriu certificatul Covid

Din pacate, initiativele promovate de redactia noastra pe langa fosta administratie locala si cea judeteana din Constanta pentru recunoasterea meritelor lui s-au lovit de ignoranta fostilor decidenti, care au preferat sa pastreze vechiul Tomis intr-o zona a aculturalului, cu desavarsire sordida.

In onoarea marelui nostru prieten, vom prezenta in zilele care urmeaza cate un material care sa ni-l aminteasca.

Dumnezeu sa il ierte si sa il odihneasca!”, scrie in anuntul publicat luni pe pagina de Facebook a Revistei Manifest Romaneste.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.