Doliu in Romania. Un copil de 10 ani s-a stins dupa ce a intrat in stop cardio-respirator la scoala

Tragedie in Romania. Un copil de numai 10 ani a facut stop cardio respirator chiar in timpul unei ore, la o scoala din Ploiesti. Baiatul fost resuscitat si dus de urgenta la spital, dar din pacate medicii nu l-au mai putut salva.

Ilona Rizea, inspectorul scolar general al judetului Prahova, a declarat ca au fost vizionate imaginile de pe camerele de supraveghere si nu a existat niciun incident care ar fi putut provoca tragedia.

Baiatului i s-a facut rau in timpul orei de religie, dupa ce a acuzat dureri mari de stomac. Asistenta medicala i-a facut manevre de resuscitare.

Ilona Rizea a spus ca elevul nu era cunoscut la scoala cu probleme de sanatate: „Scoala nu a fost anuntata oficial si nu sunt acte medicale la cabinet ca ar fi avut probleme medicale”.

Publicitate

“La data de 16 februarie a.c., in jurul orei 11:00, politistii Sectiei de Politie nr.1 Ploiesti au fost sesizati cu privire la faptul ca, la o unitate de invatamant din Ploiesti, un elev de clasa a II-a, un baiat in varsta de 10 ani, ar fi lesinat in timpul cursurilor. A fost solicitat un echipaj al ambulantei, fiind efectuate manevre de resuscitare. Baiatul a fost transportat la spital pentru acordarea de ingrijiri medicale. La fata locului s-a deplasat si o echipa operativa din cadrul IPJ Prahova pentru efectuarea cercetarii la fata locului”, a transmis Inspectoratul Judetean de Politie.

Citeste si articolul :   Bilantul zilei de miercuri, 2 septembrie. Autoritatile anunta cresterea numarului de cazuri

Potrivit ultimelor informatii, se pare ca baiatul facea spor de performanta, iar in trecut a mai lesinat si pe terenul de sport. Acela a fost momentul in care parintii au inceput sa ii faca investigatii.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.