Doliu in Romania. S-a stins romanul internat in Belgia, dupa ce a fost plimbat prin 3 spitale

Doliu in Romania. Romanul cu arsuri grave, care a fost transportat in Belgia dupa ce a fost plimbat la 3 spitale din Romania, a decedat. Anuntul a fost facut de catre Ministerul Sanatatii.

In luna ianuarie, barbatul in varsta de 51 de ani a suferit o arsura prin electrocutie pe aproximativ 64% din suprafata corporala, precum si un politraumatism prin cadere de la inaltime.

Barbatul s-a electrocutat la locul de munca, in Constanta.

Acesta a fost transferat, in data de 29 ianuarie 2021, la Centre des Grands Brûlés – Institut Médical de Traumatologie et de Réadaptation (IMTR) din cadrul Grand Hôpital de Charleroi din Loverval, Belgia.

Bolnavul a fost transportat initial la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta, iar, apoi, in data de 21 ianuarie 2021, a fost transferat la Spitalul Clinic Judetean de Urgente „Sfantul Spiridon” din Iasi.

In data de 28 ianuarie 2021, misiunea de zbor pentru transferul in Belgia a fost anulata din motive tehnice, conform Departamentului pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, iar pacientul a fost internat la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca din Bucuresti.

Citeste si articolul :   Un medic roman reactioneaza dur: "Familiile celor care sunt in ATI, nevaccinati, cauta disperati tot felul de "pile"

A doua zi a fost transferat, cu un zbor umanitar operat de Ministerul Apararii Nationale, la Centre des Grands Brûlés – IMTR din cadrul Grand Hôpital de Charleroi din Loverval, Belgia.

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a hotarat trimiterea Corpului de control al ministrului la cele trei unitati medicale din Romania unde a fost internat pacientul, pentru realizarea unui raport de control privind ingrijirile medicale care i-au fost acordate pacientului.

Potrivit medicului din Belgia care il trata pe pacientul romanul cu arsuri, acesta avea 4 bacterii si o ciuperca luate din spitalele din Romania.

Ce spunea medicul din Belgia, la inceputul lunii februarie:

„Sunt patru bacterii plus o ciuperca, dar astea sunt detalii. Am vorbit cu familia. E in viata, se lupta, l-am operat deja de trei ori. Exista un risc minim la nivelul unui picior, dar o sa treaca. (…) Mirosea si era cu niste comprese directe pe piele, nici macar o crema! Au facut inciziile la fasciotomia de la Constanta la dreapta, dar n-au facut in stanga, de aici riscul la nivelul membrului inferior stang si restul… El a venit vineri, in fiecare zi i-a fost schimbat pansamentul si l-am operat de trei ori.

Citeste si articolul :   Ce spun expertii din Belgia despre inchiderea frontierelor: "Tarile sunt stapane pe granitelor lor ”

Nu conteaza ca n-a avut avion, ca a fost zapada, ca avionul era mic si s-a stricat! In perioada asta, trebuiau sa-l desfaca tot si sa-l curete, sa-l spele! Au produse, nu pot sa spun ca chiar nimic nu au! Apa cu sapun! Apa cu sapun n-a omorat niciodata pe nimeni! Cand imi spui ca n-avem nimic, pai, atunci, Doamne iarta-ma, ce faceti acolo, la spital?!” – a declarat dr. Ciprian Isacu, la inceputul lunii februarie intr-o interventie prin Skype la Digi24.

Autor