Doctorul roman din Belgia, acuzatii grave la adresa medicilor din Romania: “Doamne iarta-ma, ce faceti acolo, la spital?!”

Medicul din Belgia care il trateaza pe pacientul romanul cu arsuri, care a ajuns acolo tratat necorespunzator si cu ranile necuratate, desi trecuse mai bine de o saptamana de la accident, face acuzatii grave la adresa colegilor din Romania. Doctorul Ciprian Isacu spune ca atunci cand a ajuns in Belgia, pacientul avea 4 bacterii si o ciuperca luate din spitalele din Romania.

Pacientul are arsuri grave dupa ce a fost electrocutat la Constanta. Dupa incident a fost transportat la Iasi cu elicopterul. Acesta urma sa primeasca tratament in Belgia, dar acest lucru s-a intamplat mult mai tarziu. Zborul catre Belgia a fost anulat din cauza ninsorii, iar in ziua urmatoare, aeronava a suferit o defectiune, iar pilotii au decis sa revina la Bucuresti, iar pacientul a fost dus pentru o noapte la Spitalul Floreasca din Capitala. In cele din urma, barbatul a fost transportat pe 29 ianuarie, in Belgia, cu o aeronava militara.

Pacientul a ajuns in Belgia cu arsuri pe 70% din corp si a trecut prin mai multe operatii in spitalul din Bruxelles. Medicul care il trateaza, Ciprian Isacu, isi acuza insa colegii din Romania.

„Sunt patru bacterii plus o ciuperca, dar astea sunt detalii. Am vorbit cu familia. E in viata, se lupta, l-am operat deja de trei ori. Exista un risc minim la nivelul unui picior, dar o sa treaca. (…) Mirosea si era cu niste comprese directe pe piele, nici macar o crema! Au facut inciziile la fasciotomia de la Constanta la dreapta, dar n-au facut in stanga, de aici riscul la nivelul membrului inferior stang si restul… El a venit vineri, in fiecare zi i-a fost schimbat pansamentul si l-am operat de trei ori.

Nu conteaza ca n-a avut avion, ca a fost zapada, ca avionul era mic si s-a stricat! In perioada asta, trebuiau sa-l desfaca tot si sa-l curete, sa-l spele! Au produse, nu pot sa spun ca chiar nimic nu au! Apa cu sapun! Apa cu sapun n-a omorat niciodata pe nimeni! Cand imi spui ca n-avem nimic, pai, atunci, Doamne iarta-ma, ce faceti acolo, la spital?!” – a declarat dr. Ciprian Isacu, luni seara, intr-o interventie prin Skype la Digi24.

Autor