Medicul erou de la Matei Bals. A suferit arsuri, trecand prin geamuri pentru a-si salva pacientii din calea fumului si focului

Tragedie la Matei Bals. In data de 29 ianuarie, dimineata, a avut loc un incendiu devastator la Institutul National Matei Bals. Din informatiile transmise de autoritati, cinci persoane au decedat, iar alte 120 au fost transferate la alte spitale.  In timpul incendiului, medicul Catalin Apostolescu, a incercat sa faca tot ce era posibil pentru a-si salva pacientii din gheara nemiloasa a focului.

Tragedie la Matei Bals. Medicul a spart geamurile pentru a salva bolnavii

Asistentele, medicii si chiar si pacientii care s-au aflat in incinta spitalului la momentul izbucnirii incendiului, au declarat ca medicul a facut chiar si imposibilul pentru a-si salva pe pacienti. Potrivit spuselor acestora, medicul a spart geamuri pentru a-i salva pe oameni din calea focului. Medicul Catalin Apostolescu a suferit si el arsuri.

”L-am vazut cu ochii mei pe domnul doctor Catalin Apostolescu, cu blugii arsi, arsuri pe picioare. A scos un pacient pe geamul salonului si a ajutat si la scoaterea altor doi pacienti”, a spus avocata Laura Vicol. Totodata, avocata a declarat ca nu doreste sa laude interventia cadrelor medicale, dar a punctat faptul ca acestea s-au luptat luni intregi pentru a salva vietile a mii de oameni. „Nu vreau sa se arunce o anatema asupra medicilor in acest moment si asupra intregului personal medical pentru ca, pana la urma, de un an de zile, ei sunt cei care fac diferenta intre viata si moarte”, a mai spus Laura Vicol.

Citeste si articolul :   Cine este femeia care s-a stins in tragedia de la Matei Bals, prima victima identificata

O asistenta a lesinat dupa ce a acord primul ajutor

O asistenta a reusit sa salveze mai multe persoane, dupa care organismul ei a cedat. Femeia a lesinat dupa ce a acordat primul ajutor. ”Una dintre asistente, dupa ce a acordat primul ajutor tuturor persoanelor a lesinat”, a adaugat femeia care se afla acolo.

Primele date arata ca pacientii internati acolo cu Sars-Cov 2 erau conectati la oxigen. Nu se stie clar cauza nenorocirii, dar mai multe anchete sunt in plina desfasurare.

Catalin Schiopu, ISU: ”Ardea cu flacara deschisa la parterul cladirii pe o suprafata de circa 120 de metri patrati. Au fost afectate patru saloane. Era o ardere generalizata, cu degajari mari de fum si cu posibilitati reale de extindere la etajul 1, pe fatada”.

Autor