Incendiu devastator la Institutul Matei Bals din Capitala! Patru persoane au fost carbonizate. A fost declansat Planul Rosu. Primele imagini

Patru persoane au murit in urma incendiului de la Institutul Matei Bals si 120 de pacienti au fost transferati la alte spitale. Flacarile au izbucnit intr-unul din pavilioanele spitalului.

A fost declansat planul rosu de interventie. Zeci de ambulante si masini de pompieri au fost mobilizate la fata locului.

Primul apel la 112 pentru incendiul de la Matei Bals a venit la ora 5:05, iar primul echipaj a ajuns la spital la 5.14, a spus secretarul de stat Raed Arafat.

Publicitate

Ministrul Sanatatii, despre cauza incendiului cu 4 morti de la Matei Bals: „Sunt doua piste”

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a facut declaratii cu privire la posibilele cauze care au declansat incendiul de vineri dimineata, in cadrul unui pavilion al Spitalului Matei Bals.

„Momentan nu este clar. Vin de la Matei Bals am vazut cladirea. Evident ca a fost un incendiu violent. (…) Sunt 2 piste: o problema punctuala, o greseala individuala (…) datoria noastra este sa ne uitam la greselile de sistem. Astept sa vad rapoartele de control care s-au facut, am cerut toate aceste rapoarte din ultimele 6 luni”, a declarat Ministrul Sanatatii.

Citeste si articolul :   ULTIMA ORA: 3 cazuri noi de coronavirus in Capitala, anuntate de Gabriela Firea pe Facebook

In ceea ce priveste pacientii evacuati din pavilionul in care s-a produs incendiul, ministrul Sanatatii a declarat ca: „Nu toti sunt in stare grava. Din informatiile mele sunt patru pacienti in stare grava la Bals. Circa 40 de pacienti fusesera transferai la alte spitale din Bucuresti. Sunt locuri suplimentare. La Victor Babes, minim 60 de locuri”.

Procurorii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpa in cazul incendiului de la Institutul Matei Bals

Un incendiu a izbucnit vineri dimineata la un pavilion de la Institutului Matei Bals unde erau tratati bolnavi cu COVID. Trei persoane au fost gasite decedate dupa ce s-a degajat fumul, iar a patra victima a murit dupa ce manevrele de resuscitare au esuat.

La fata locului au fost mobilizate 38 de echipaje de prim ajutor si sase echipaje de terapie intensiva mobila.

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti au deschis un dosar penal in rem pentru savarsirea infractiunii de ucidere din culpa in cazul incendiului de la Institutul Matei Bals din Capitala, soldat cu moartea a patru pacienti.

Citeste si articolul :   Daniela Gyorfi, probleme dupa operatiile estetice: "Mi-am facut o operatie la nas...

Adrian Streinu Cercel: Cladirea este din 1953. Avizele sunt in ordine, ultima linie de oxigen a fost montata in decembrie

„Din pacate, toti pacientii care sunt internati COVID au nevoie de oxigen si evident erau si cuplati la oxigen. (…) Tot ce se interneaza in „Matei Bals” reprezinta pacient mediu spre sever sau critic”, a afirmat fostul manager al Institutului.

„Avizele sunt in ordine, ultima linie de oxigen a fost montata in decembrie”, a spus Streinu Cercel.

Rudele pacientilor asteapta informatii despre cei dragi in fata Institutului Matei Bals

Oamenii sunt disperati pentru ca nu stiu inca ce s-a intamplat cu rudele lor internate la Institutul Matei Bals, in urma incendiului din aceasta dimineata. Un jandarm a iesit in urma cu scurt timp si le-a spus ca vor fi facute liste cu pacientii care au decedat si cu cei care au fost transferati la alte spitale.

Klaus Iohannis merge la “Matei Bals” dupa incendiul in care au murit patru persoane

Presedintele Klaus Iohannis va merge, vineri, la ora 13.00 la Institutul National de Boli Infectioase „Matei Bals”, unde vineri dimineata a izbucnit un incendiu in urma caruia patru persoane au murit.

Citeste si articolul :   Veste proasta, din pacate. Este vorba despre Anghel Iordanescu

Totodata, la ora 14.00, premierul Florin Citu va face declaratii de presa, potrivit unor informatii Digi24. Intre timp, Corpul de Control a premierului a fost trimis la Institutul Matei Bals.

La Institutul Matei Bals este in desfasurare o ancheta dupa incendiul de vineri dimineata, fiind deschis dosar penal pentru ucidere din culpa, sub coordonarea Parchetului Tribunalului Bucuresti.

La ancheta vor participa si specialisti de la INSEMEX Petrosani care au participat si la investigatiile dupa incendiile de la Colectiv si spitalul din Piatra Neamt.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.