Politia Capitalei, atentionari de sarbatori:Nu transformati febra cumparaturilor in alt fel de febra

Politia Capitalei sfatuieste cetatenii ca in perioada sarbatorilor sa respecte indicatiile Ordonantelor Militare. Padurea Baneasa si alte locuri cunoscute pentru picnicuri sunt inchise. Cimitirele vor fi deschise doar pentru inmormantari.

In contextul in care in acest sfarsit de sapramana credinciosii ortodocsi sarbatoresc Floriile, iar cei catolici sau din alte culte, Pastele, Politia Capitalei transmite un mesaj de atentionare si recomanda populatiei sa respecte Ordonantele Militare.

„Pastrati distantarea sociala si evitati aglomeratiile. Nu transformati febra cumparaturilor in alt fel de febra. Respectati indicatiile din magazine si pastrati distanta. Respectati orarul de deplasare si aveti grija de sanatatea dumneavoastra. Anul acesta renuntati sa aprindeti lumanari la cimitir, pentru cei dragi trecuti in nefiinta. Accesul in cimitire este permis doar pentru oficierea slujbelor de inmormantare si atunci cu respectarea numarului de 8 persoane”, transmite Politia Capitalei.

Nerespectarea Ordonantelor Militare se sanctioneaza cu amenda intre 2.000 si 10.000 de lei, precizeaza oamenii legii.

Publicitate

„Bisericile vor transmite oficierea slujbelor prin intermediul mass-media, dar si on line. Ramaneti in casa si pastrati distantarea sociala. Echipajele de politie, jandarmerie si politie locala se vor afla in proximitatea lacaselor de cult. Respectati Ordonantele Militare pentru a va putea bucura sanatosi de miracolul Invierii. Cu toate ca vremea se arata prietenoasa, de data aceasta gratarul il facem acasa”, arata sursa citata.

Politistii informeaza ca accesul este restrictionat in padurea Baneasa, dar si in alte zone cunoscute ca atractive pentru iesirea la iarba verde.

„Echipajele Brigazii Rutiere, de ordine publica si Jandarmeria calare vor supraveghea toate aceste zone, unde traditional se incing gratarele. Parcurile sunt si raman inchise. Pentru sanatatea tuturor, respectati Ordonantele Militare. Sanctiunile pentru nerespectarea Ordonantelor sunt de la 2.000 la 10.000 de lei. Cei peste 1.800 de politisti, alaturi de care vor actiona jandarmi, politisti locali si militari sunt in strada, zilnic, pentru siguranta dumneavoastra! Respectati Ordonantele Militare!”, conchise sursa citata.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Comentariile sunt închise.