Beneficiile ceaiului de menta

Ceaiul de menta este o infuzie  de frunze de menta care nu contine cofeina. Prin urmare, multor persoane care nu au un somn linistit  le place sa bea acest ceai relaxant noaptea.

Sa aruncam o privire asupra catorva dintre beneficiile pentru sanatate ale consumului de ceai de menta, pe langa efectele sedative bine cunoscute.

Efect antipiretic

Apropo de mentol, care este un agent de racire excelent, putini oameni stu ce acesta se gaseste in  ceaiul de menta. Cu toate acestea, ceaiul de menta contine mentol ca ingredient principal, astfel incat consumul de ceai va induce transpiratii crescute, in timp ce mentolul va va raci corpul din interior spre exterior.

Sistem digestiv

Ceaiul de menta este considerat un excelent carminativ, ceea ce inseamna ca poate ajuta la combaterea balonarii, crampelor si a disconfortului stomacal. Ceaiul stimuleaza, de asemenea, secretia de bila, ceea ce creste viteza si eficienta digestiei.

Publicitate

Greata si varsaturi

Ceaiul de menta este un agent antispastic, reducand probabilitatea de varsaturi sau greata. Ceaiul amelioreaza, de asemenea, durerile de stomac si greata .

Sistemul respirator

Relaxand muschii din gat si piept, ceaiul de menta poate ajuta la ameliorarea simptomelor de raceala si gripa, cum ar fi tusea.

Citeste si articolul :   Cinci alimente pe care fiecare sportiv trebuie să le adauge la dieta lor

Sistemul imunitar

Ceaiul de menta este cunoscut pentru proprietatile sale antibacteriene, care sunt cauza multor boli, inclusiv febra, tuse si raceli. Ceaiul de menta este, de asemenea, bogat in diverse urme de minerale, vitamine B, potasiu, calciu si antioxidanti, care pot ajuta la combaterea diferitelor boli si va pot ajuta sa va mentineti sanatosi.

Respiratie urat mirositoare

Proprietatile antibacteriene ajuta la distrugerea germenilor, ceea ce elimina mirosurile neplacute  si iti lasa respiratia proaspata si curata!

Pierdere in greutate

Parfumul de ulei de menta ajuta la reducerea poftei de mancare, ceea ce ajuta la prevenirea supraalimentarii si apoi a obezitatii.

Stres

Efectele sedative si antispastice ale mentolului fac din ceaiul de menta un excelent agent calmant .

Contraindicatii

Mentolul poate provoca alergie  la  unii oameni si poate provoca  si arsuri la stomac .

Publicitate

Publicitate

Autor