Ce alimente nu trebuie consumate cand ai raceala sau gripa

Cu o raceala sau gripa, rareori tineti o dieta speciala si nici macar nu va ganditi sa renuntati la anumite alimente pentru o vreme. Cu toate acestea, exista alimente care pot determina gripa sau raceala sa dureze mai mult si sa agraveze anumite simptome.

Ce nu trebuie consumat in timpul racelii?

Lapte si produse lactate

Aceste alimente contin lactoza si cazeina si stimuleaza productia de mucus in organism. Daca nu doriti sa suferiti de o tuse umeda timp de cateva saptamani, eliminati aceste alimente pentru o vreme.

Soia

Soia este un aliment excelent, bogat in proteine, care, la fel ca laptele, poate stimula productia de mucus. Prin urmare, soia trebuie evitata in timpul gripei.

Publicitate

Publicitate

Prajituri

Prajiturile, biscuitii si alte dulciuri au un continut ridicat de zahar si vor re-forma mucusul, care provoaca tuse. Deci, lasa deoparte deliciile preferate pana cand te vei recupera complet.

Cafea si bauturi care contin cofeina

Alte alimente care pot provoca secretia nasului si tuse sunt cafeaua si bauturile cu cofeina. Cand aveti o raceala, cel mai bine este sa beti apa potabila curata pentru a ajuta mucusul sa se scurga din corp.

Citeste si articolul :   Remediu natural pentru tuse si bronsita

Nuci si seminte

Ar trebui evitate deoarece au un continut ridicat de proteine, ceea ce va face sa iti curga nasul mult timp.

Alimente condimentate si acide

Chiar daca alimentele condimentate pot fi bune pentru congestia nazala, acestea pot afecta stomacul, provocand mai multa durere si disconfort.

Uitati de aceste alimente pentru a face fata gripei si racelii rapid si usor.

Alege un stil de viata cu o alimentatie sanatoasa si nutritiva – si vei fi placut surprins sa vezi cat de sanatos si fericit te vei simti.

Publicitate

Autor